Sustav zakazao

Majka pretučene djevojčice pozvala na prosvjed: ‘Danas je to moje dijete, sutra može biti neko drugo’

P. N.

Izvor: Facebook

Izvor: Facebook

Majka pretučene djevojčice, Edina Dedić, pozvala je sve žrtve obiteljskog nasilja, očeve i majke da se okupe na Markovu trgu kako bi se nešto promijenilo. "Danas je to moje dijete, sutra može biti neko drugo dijete. Danas sam to ja, sutra možeš biti ti. Pokrenimo se. Nemojmo komentirati, nego izađimo na ulicu. Djeca imaju pravo na osmijeh i potrudimo se da im je taj osmijeh što duže na licu"



Bivši policajac i osuđeni obiteljski nasilnik koji je u petak na uvjetnom dopustu pred sedmogodišnjim sinom istukao 14-godišnju kćer na Peščenici predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za nanošenje tjelesnih ozljeda i povredu djetetovih prava.


Majka pretučene djevojčice, Edina Dedić, pozvala je sve žrtve obiteljskog nasilja, očeve i majke da se okupe na Markovu trgu kako bi se nešto promijenilo.


“Danas je to moje dijete, sutra može biti neko drugo dijete. Danas sam to ja, sutra možeš biti ti. Pokrenimo se. Nemojmo komentirati, nego izađimo na ulicu. Djeca imaju pravo na osmijeh i potrudimo se da im je taj osmijeh što duže na licu”, napisala je na Facebooku.




Podsjećamo, županijski sud u Karlovcu počinitelja je pustio na uvjetnu slobodu zbog inzistiranja kako je dužan čuvati djecu dok je njegova bivša supruga na operaciji.


Pijan je onda pretukao 14-godišnju kćer, pred očima sedmogodišnjeg sina, koja se spasila tako što je skočila s balkona. Majka je iz bolnice zvala 112 i tvrdi da policija nije pravovremeno reagirala, kao i susjedi, koji kažu da je policiji trebalo preko dva sata da dođu na mjesto uviđaja. Iz policije pak tvrde da su 14 minuta nakon poziva uhitili bivšeg policajca i počinitelja te ad je bilo tek manjih komunikacijskih propusta.


Nakon ponovljenog nasilja bivši policajac odveden je u Kliniku za psihijatriju Vrapče.


Status majke pretučene djevojčice prenosimo u cijelosti:


DOSTA JE ŠUTNJEMOLIM VAS KAO MAJKA DIJELITE MOJU OBJAVU…MOLIM VAS DIJELITE….

Da….To je moja kćer pretrpjela.Moje srce je prestalo postojati kada sam vidjela svoju kćer u takvom stanju, a to joj je napravio vlastiti otac Suad Fejzić koji ju je trebao štititi. Ne mogu njen pogled kad sam došla i vidjela ju izbrisati iz mozga i njene riječi “mama ja sam znala da ćeš doći” i “mama daj mi broj od uje, daj mi nazovi uju”…


Ljudi,dijelite ovo i nemojte šutjeti nego urličite jer je to jedini način da zaštitimo svoju djecu. Sustav je zakazao,kompletan. Nisam ja odlučila da ga puste na uvjetni otpust, nisam ja odlučila da je zakon takav da mu ja nisam mogla zabraniti da dođe kući jer je kuća zajednička i nisam mogla izbaciti ga iz te iste kuće. Nisam ja odlučila da se moraju poštovati njegova “roditeljska prava”. Nisam ja odlučila da ja ništa vezano za djecu bez njegovog pristanka ne mogu odobriti, osobne dokumente dobiti za djecu, potpisati suglasnost za izlete itd itd…


Takav je zakon.


Ali očito nije za sve isti.


Nisam ja odlučila dobiti tumor. Nisam ja odlučila da moram na operaciju jer je bilo životno opasno.Ne znam još točno što, ali mi se vrti u glavi da se sve žrtve i svi očevi i majke okupe na Markovom trgu jer krajnje je vrijeme da se nešto promjeni. Danas je to moje dijete sutra može biti neko drugo dijete. Danas sam to ja sutra možeš biti ti. Pokrenimo se. Nemojmo komentirati nego izađimo na ulicu.Djeca imaju pravo na osmijeh i potrudimo se da im je taj osmijeh što duže na licu

Zagrebačka Policijska uprava u utorak je izvijestila da je završeno kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “tjelesne ozljede” i “povrede djetetovih prava na štetu kćeri” te kazneno djelo “povrede djetetovih prava na štetu sina”.


Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a podnesena je kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu.