Pozadina pucnjave u Rijeci

Majka nagovorila sina: ‘Uzmi pištolj i osveti se Grublješiću jer ti je oteo djevojku!’

Slavica Kleva

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić

Vedran Šnajder osumnjičen je za pokušaj ubojstva Davora Grublješića, ali i za ranjavanje bratove djevojke M. P. koju je slučajno pogodio jedan metak. Njegova majka, 37-godišnja Katica Brajković osumnjičena je za pomaganje



RIJEKA Aktere vatrenog okršaja i sumanute vožnje gradskim ulicama Rijeke na blagdan Svih svetih jučer je ispitao zamjenik glavne županijske državne odvjetnice Nenad Bogosavljev, uz prijedlog da se za njih odredi istražni zatvor. O tome će danas odlučiti dežurni sudac istrage na Županijskom sudu. Kazneno je prijavljen 19-godišnji Vedran Šnajder, dok je njegova majka, 37-godišnja Katica Brajković, privedena pod sumnjom da je počinila kazneno djelo »pomaganje u počinjenju kaznenog djela pokušaja ubojstva«.


Davor Grublješić kojeg je Vedran Šnajder pokušao ubiti oporavlja se u bolnici nakon što je podvrgnut operativnom zahvatu zbog prostrijelnih rana u obje noge. Oporavlja se i koletaralna žrtva, 25-godišnja M. P., koja se nalazila u društvu sa starijim Vedranovim bratom Šnajderom.


U ovom trenutku istrage sve je izglednije da se u pozadini krvavog obračuna kriju ljubavni problemi, odnosno da je povod sukobu žena koja je napustila Vedrana Šnajdera zbog Davora Grublješića. Nije isključeno da se u međuvremenu pojavi još koji.




Sukob je započeo kod benzinske crpke na Turniću. Osumnjičeni Vedran nalazio se u društvu majke Katice i oboje su bili u automobilu kad su naletjeli na članove obitelji Grublješić koji su se nalazili nadomak izlaska s pumpe u nekoliko automobila. Kad je u društvu mladića prepoznao i Davora koji je u ljubavnoj vezi s njegovom bivšom djevojkom, bio je to »okidač«. U tomu mu je »pomogla« i majka koja ga je i nagovarala da se obračuna s Davorom.


Jedan od svjedoka s kojima smo razgovarali netom nakon dojave da se skupina muškaraca razračunava i maše oružjem, potvrdio nam je da je jedna žena nagovarala mladića da izvadi pištolj i da se obračuna s jednim iz skupine mladića.


Više u tiskanom izdanju Novog lista…