Novi detalj

MUP potvrdio: ‘DORH smo dvaput obavijestili o probijanju istrage o prostituciji’

P. N.

Reuters

Reuters

Nadležna ustrojstvena jedinica policije, koja je provodila kriminalističko istraživanje, obavijestila je navedeno državno odvjetništvo o svim operativno interesantnim saznanjima o kompromitaciji provedbe posebnih dokaznih radnji, u dva navrata tijekom 2011.



Ministarstvo unutarnjih poslova danas je potvrdilo kako je o nalazima istrage o odavanju informacija u praćenju elitne prostitucije prije sedam godina čak u dva navrata obavijestio DORH.


Televizija N1 dobila je odgovor MUP-a o ovoj temi, nakon što je Nacional objavio kako je istragu kompromitirao visokopozicionirai HDZ-ovac Milijan Brkić.


– Nadležna ustrojstvena jedinica policije, koja je u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodila kriminalističko istraživanje, obavijestila je navedeno državno odvjetništvo o svim operativno interesantnim saznanjima o kompromitaciji provedbe posebnih dokaznih radnji, u dva navrata tijekom 2011. godine. Prvi puta krajem lipnja 2011. godine i potom sredinom srpnja 2011., a nakon čega su tim povodom i poduzimane zajedničke mjere i radnje.




Pismeno objavljeno u tjedniku, a koje je nadležna ustrojstvena jedinica policije 25. srpnja 2011. godine uputila Upravi kriminalističke policije, ne predstavlja prva saznanja o kompromitaciji, već predstavlja izvješće o svim mjerama i radnjama koje su u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzete u navedenom kriminalističkom istraživanju”, stoji u odgovoru MUP-a na upit N1 televizije.