Krao na Trsatu

MAJSTOR LJEPLJIVIH PRSTIJU Izvođač radova u Rijeci ukrao nakit vlasnicima kuće i alat s gradilišta

Fiore Vežnaver

Vlasnici kuće što se adaptirala oštećeni su za deset tisuća kuna, koliko je vrijedio muški i ženski zlatni nakit (lančići, privjesci i prstenje) što im je »nestao«



Još se iščekuje pravomoćnost optužnice riječkog Općinskog državnog odvjetništva koja tereti 31-godišnjeg M. Ć.-a iz Rijeke za krađe alata s gradilišta i nakita iz kuće u adaptaciji. Tužiteljstvo predlaže sudu da mu se za dvije krađe, »teške« ukupno 13,5 tisuća kuna, izrekne 11 mjeseci zatvora.


Riječanina se tereti da je obje krađe počinio na Trsatu, kao djelatnik poduzeća koje je izvodilo radove. U jednom slučaju, što se zbio u siječnju prošle godine, vlasnici kuće što se adaptirala oštećeni su za deset tisuća kuna, koliko je vrijedio muški i ženski zlatni nakit (lančići, privjesci i prstenje) što im je »nestao«. Nesavjesni radnik je optužen da je nakon krađe nakit prodao u poslovnici za otkup plemenitih metala u središtu Rijeke za oko 3.300 kuna, što predstavlja trećinu vrijednosti, po procjeni vlasnika ukradenog nakita.


U drugom slučaju se Riječanina tereti da je u listopadu 2016. godine s gradilišta poduzeća na Trsatu uzeo i zadržao bušilicu makita sa svrdlima, vrijednu oko 3.000 kuna, i mješalicu za ljepilo, vrijednu oko 500 kuna. Ove predmete je zatim prodao preko oglasnika.