Nevjerojatno!

Luda potjera za manijakom po cijeloj Hrvatskoj: Krao vozila, oteo djecu, gazio policajce

Portal Novilist.hr

Foto MUP

Foto MUP

Protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela „Teško ubojstvo“ u pokušaju na štetu policijskih službenika, Teških krađa, Krađe vozila i motocikla, pokušaja Iznude i „Povrede djetetovih prava“



ZADAR Zadarska policija na konferenciji za novinare opisala je ludu potjeru za manijakom, koja se odvijala preko pola Hrvatske. Temeljem raspisane potrage Policijske uprave zadarske, u subotu ujutro u 06.30 sati u mjestu Šaševa, pokraj Gline, interventna policija PU sisačko moslovačke u mercedesu zagrebačkih registracijskih oznaka zatekla je 32- godišnjaka, koji je nakon utvrđivanje identiteta uhićen i prepraćen u PU zadarsku.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je upravo 32-godišnjak, najprije 27. studenog u večernjim satima u Zadru, na benzinskoj pumpi u svoje vozilo marke BMW utočio gorivo koje nije platio nakon čega se odvezao na područje predjela Bokanjac, Put Gumlina, gdje je provalio u prostorije elektrooinstalacijskog obrta 42-godišnjeg vlasnika odakle je pokušao otuđiti veću količinu električnih kablova.


Pokušao pregaziti policajce


Nedugo zatim opservacijom terena od strane policijskih službenika u ulici Put Vrela uočeno je vozilo koje se prema saznanjima dovodi u svezu sa navedenom provalom, te je isti u cilju skrivanja od policijskih službenika, s ugašenim svjetlima na vozilu dovezao se i parkirao na makadamsko parkiralište u uici Put Gaja.




Prilikom pokušaja policijskih službenika utvrđivanja identiteta osobe koja se nalazi u vozilu, isti je u namjeri kako bi pobjegao policijskim službenicima, vožnjom pokušao pregaziti policijske službenike koji su tom prilikom postupali, i to u namjeri da ih usmrti, a pri takvoj vožnji oštetio je i 2 osobna vozila u vlasništvu 57-godišnjakinje.


Policijski službenici su u namjeri da zaštite svoj život i spriječe predmetnoga u bijegu u pneumatike njegova vozila ispalili više streljiva, nakon čega se isti vozilom dao u bijeg u pravcu ulice Put Nina, gdje je vozilo naknadno pronađeno.


Krao i prijetio, pa oteo djecu


Nakon toga je u ulici Ivana Meštrovića provalio u pekarnicu u vlasništvu 34-godišnjaka iz koje je otuđio nešto više od 2000 kn i ključeve vozila Opel Kombo, nakon čega se odvezao u mjesto Bibinje, gdje je prijeteći nožem od 31- godišnjaka pokušao iznuditi veći novčani iznos;


Potom je u Zadru u Skradinskoj ulici otuđio motor Yamaha, 21-godišnjeg vlasnika, kojeg je ukrcao u prethodno otuđeno vozilo, a zatim se dovezao do obiteljske kuće, te sa svojom djecom navedenim vozilom odvezao se na područje grada Zagreba, gdje je na gradskom predjelu Borongaj našao smještaj.


U neposrednoj blizini smještaja pronađen je otuđeni motocikl, a na području mjesta Šaševa u blizini zaticanja predmetnog pronađen je i otuđeni automobil Opel Kombo, na kojem su bile postavljene nepripadajuće registarske pločice.


Pospremljen u istražni zatvor


Protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela „Teško ubojstvo“ u pokušaju na štetu policijskih službenika, Teških krađa, Krađe vozila i motocikla, pokušaja Iznude i „Povrede djetetovih prava“.


Jučer je priveden pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a potom ispitan kod Županijskom državnog odvjetnika, nakon čega je od strane suca istrage istome određen istražni zatvor.