Smrt na pješačkom

Lovranci ogorčeni nakon pogibije žene: ‘Ovuda jure po 120 kilometara na sat, ne znamo kome se obratiti’

Šarlota Brnčić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj

Ne znam koliko je brzo išao ovaj vozač, ali da vidite samo kako mnogi drugi vozači ovuda voze. Posebice navečer. Pogotovo motori. Jure vam po 120 kilometara na sat, kažu Lovranci



LOVRAN  U teškoj prometnoj nesreći što se u ponedjeljak navečer dogodila ispred hotela Excelsior na Šetalištu maršala Tita u Lovranu smrtno je stradala 64-godišnja Ilona Čordašić iz Ike. Prilikom naleta automobila zadobila je takve ozljede da su se svi pokušaji reanimacije medicinskog tima pokazali uzaludnima te je četrdesetak minuta nakon što se dogodila nesreća konstatirana smrt. Njezina tragična pogibija do koje je došlo na dobro osvijetljenom dijelu ceste, nadomak samog hotela i obližnje benzinske postaje, duboko je pogodila brojne Lovrance koji su je poznavali i koji su s nevjericom pratili policijski očevid.


Nesreća se dogodila u 20.50 sati u trenutku kad je Ilona Čordašić krenula prelaziti cestu na obilježenom pješačkom prijelazu. Tada je u nju udarila i oborila je na tlo ford fiesta, karlovačke registracije, za čijim se upravljačem nalazio 36-godišnjak. Vozač automobila kretao se u smjeru Opatije, a u nesretnu ženu vozilo je udarilo prednjom, lijevom stranom. Od jačine udarca na automobilu je razbijeno prednje svjetlo te vjetrobransko staklo.


Kako smo neslužbeno saznali na mjestu nesreće, vozač je alkotestiran te je rezultat bio negativan. Iako za sada nije poznato kojom se brzinom kretao u trenutku nesreće, čini se kako se nije radilo o prevelikoj brzini. I sam vozač bio je shrvan tragedijom, a činilo se kako je u velikom šoku dok ga je policija vodila prema službenom vozilu kako bi ga odveli i policijsku postaju.




– To je katastrofa što se po ovoj cesti događa. Nema ograničenja, što je veliki propust. Ne znam koliko je brzo išao ovaj vozač, ali da vidite samo kako mnogi drugi vozači ovuda voze. Posebice navečer. Pogotovo motori. Jure vam po 120 kilometara na sat. Neke stvari jednostavno moraju biti konačno riješene. Više ne znamo kome se obratiti. Ograničenja mora biti da se poštuju ljudski životi. Ovo nije prvi put da se ovdje dogodila nesreća. Žalosno je što je jedan ljudski život ugašen. Zamislite kako je njezinoj familiji. Sjećamo se kako su već u više navrata na tom, ali i drugom, obližnjem pješačkom stradavali pješaci. Jednom su dvije djevojke skupa nastradale kad su prelazile preko pješačkog – komentirali su mještani Lovrana ne skrivajući svoje ogorčenje.


Dionica na kojoj se zbila prometna nesreća bila je zatvorena za sav promet od 21.22 sati do desetak minuta iza ponoći, sve dok nije okončan očevid. Promet se za to vrijeme odvijao obilaznim pravcima, što je bilo zbunjujuće za brojne strane turiste koji su željeli ovuda proći pa se na trenutke stvarala gužva na cesti, unatoč kasnim satima.