Priveden dvojac

Lopovi promijenili taktiku i sada kradu drva u cjepanicama

Marin Smolčić

NL arhiva

NL arhiva

Oni su sredinom srpnja provalili u pomoćno stovarište gospodarske jedinice Kalčić Vrh-Obljaj iz kojeg su ukrali 4 m³ bukovog ogrijeva u cjepanicama. Nakon samo nekoliko dana provalili su u stovarište gospodarske jedinice Križići iz kojeg su ukrali  10 m³ bukovog ogrijeva, čime su oštetili Hrvatske šume sa sjedištem u Perušiću



GOSPIĆ Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom s područja Otočca i 34-godišnjakom iz Vrhovina, tandemom mladića od ranije poznatih zbog brojnih sitnih krađa. Ovoga puta ih se privelo zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.


Oni su sredinom srpnja provalili u pomoćno stovarište gospodarske jedinice Kalčić Vrh-Obljaj iz kojeg su ukrali 4 m³ bukovog ogrijeva u cjepanicama. Nakon samo nekoliko dana provalili su u stovarište gospodarske jedinice Križići iz kojeg su ukrali  10 m³ bukovog ogrijeva, čime su oštetili Hrvatske šume sa sjedištem u Perušiću.


Nadležnom državnom odvjetništvu biti će dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.




Iako su se vremenske prilike promijenile, nisu se promijenile navike lopova. Tako je jučer u popodnevnim satima u Karlobagu, nepoznati počinitelj razbio je staklo na osobnom automobilu slovačke nacionalne oznake. U autu je bila poveća svota novca i parfemi, vlasništvo 25-godišnje slovačke državljanke. Lopov je auto  temeljito „počistio“ i nestao, dok policija za njim traga.