Istraga u tijeku

Lažna dojava o bombi na Općinskom sudu u Puli, policija istražuje tko je uputio prijetnju

Mateo Sardelin

Policija je koristila dresirane pse koji su obilazili automobile parkirane ispred zgrade, no očito nije pronađen eksploziv. Tko je i radi kojih okolnosti uputio prijetnju za sada nije poznato



Radi dojave o bombi jutros u 8.55 sati evakuirana je zgrada Općinskog i Županijskog suda u Kranjčevićevoj ulici u Puli, a u 10.15 sati je ponovno dozvoljen ulazak u zgradu suda.


Dojava je prema izviješću iz policije bila u 8.55 sati te je odmah evakuirana zgrada. Odmah potom su na mjesto događaja upućeni policajci te djelatnici Protueksplozivnog odjela policije koji će pročešljati zgradu.


Policija je koristila dresirane pse koji su obilazili automobile parkirane ispred zgrade, no očito nije pronađen eksploziv. Tko je i radi kojih okolnosti uputio prijetnju za sada nije poznato.




Od Nataše Vitasović iz istarske policije doznajemo da su policajci nakon utvrđivanja da bombe nema, opozvani, a rad na sudu se nastavio. U daljnjem postupanju policije je poduzimanje svih mjera i radnji radi pronalaska dojavitelja.


Podsjetimo da je u četvrtak na graničnom prijelazu Kaštel zatečen 22-godišnjak iz Poreča koji je u autobus na liniji Pula-Trst-Ljubljana unio remen s 10 praznih limenki koji je asocirao da se radi o eksplozivnoj napravi, a u ruksaku je imao i nož. Slovenski granični policajac je tijekom pregleda autobusa zamijetio nešto čudno ispod sjedišta 22-godišnjaka, te je izvukao navedeni remen. Radi bojazni da se radi o eksplozivnoj napravi evakuiran je granični prijelaz i pozvani su djelatnici protueksplozivnog odjela slovenske policije. Nakon pregleda remena, autobusa i putnika utvrđeno je da nema nikakve opasnosti za ljude i imovinu. No, 22-godišnjak je priveden i zadržan u pritvoru koparske policije, a radi “psine” bi mogao završiti u zatvor do pet godina. Granični prijelaz je bio zatvoren od 8.40 do 11.45 sati, dok je sav promet bio preusmjeren preko prijelaza Plovanija.