Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Prijevara u Daruvaru

Lažna diplomatkinja prevarila umirovljenicu za gotovo 30 tisuća kuna, obećala joj oslobađanje unuka

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 12. veljača 2018. u 15:24 2018-02-12T15:24:24+01:00

Umirovljenica (82) je prijevaru prijavila u petak, izvijestivši bjelovarsku policiju o nizu telefonskih poziva nepoznate žene koja se predstavljala kao šefica hrvatskog veleposlanstva u Londonu. Starici je ispričala da joj je unuk, koji inače radi u Irskoj, zadržan na aerodromu u Londonu radi neprijavljivanja novca

DARUVAR Umirovljenica s daruvarskog područja isplatila je lažnoj diplomatkinji nešto manje od 30 tisuća kuna kako bi joj policija pustila unuka navodno zadržanog na londonskom aerodromu, izvijestila je u ponedjeljak bjelovarska policija.

Umirovljenica (82) je prijevaru prijavila u petak, izvijestivši bjelovarsku policiju o nizu telefonskih poziva nepoznate žene koja se predstavljala kao šefica hrvatskog veleposlanstva u Londonu. Starici je ispričala da joj je unuk, koji inače radi u Irskoj, zadržan na aerodromu u Londonu radi neprijavljivanja novca.

Lažna šefica veleposlanstva potom je od umirovljenice zatražila uplatu novca za razne troškove, što je ova i učinila. Isplatu novca prevarantica je zatražila u čak tri navrata, a ukupni iznos isplate tek je nešto manji od 30 tisuća kuna, doznaje se od bjelovarske policije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.