Godinama napadao žene

Kulišekov cimer iz zatvora optužen za težak zločin: Silovao pa okrutno ubio 75-godišnju staricu

Siniša Kožul

Dino Stanin/Vecernji list

Dino Stanin/Vecernji list

Dejan Gavran udarao je 75-godišnjakinju po glavi i silovao je, a zatim ju je ugušio rukama i iz njenog stana ukrao sve dragocjenosti, uključujući dva zlatna prstena koja je skinuo s njezinih prstiju nakon što ju je ubio



Protiv Dejana Gavrana podignuta je optužnica zbog silovanja i okrutnog ubojstva Osječanke Zorke Jović u svibnju ove godine. Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku tereti 43-godišnjaka da je u popodnevnim satima 17. svibnja ove godine, na neutvrđeni način ušao u stan 75-godišnje umirovljenice u Blok centru II u Osijeku i »u nakani zadovoljenja svog spolnog nagona, zadao joj više udaraca u glavu i protivno njenoj volji silovao je«.



»Grozio« se Kulišekovog čina


Okrutni ubojica osječke umirovljenice Zorke Jović, svjedočio je sredinom rujna na Županijskom sudu u Rijeci u predmetu u kojem se 23-godišnjem Dinu Kulišeku sudi za teško ubojstvo Ivana Jagodića i pokušaja ubojstva Meriem Demo u Crikvenici 2014. godine. Gavran je nekoliko dana prije zločina u Osijeku, proveo s Kulišekom u zatvoru u Rijeci, nakon što je mladi ubojica priveden. Tada mu je Dino navodno ispričao zašto je ubio 22-godišnjaka i pokušao ubiti 22-godišnjakinju. Navodno je, kako prenose mediji, Gavran bio u šoku: »Bio sam zgrožen njegovom hladnokrvnošću i nije mi bilo ugodno…«





Tereti ga se da ju je potom, »s namjerom da je ubije i tako se domogne novca i vrijednih stvari, nastavio udarati po glavi i rukama gušio u predjelu vrata uslijed čega je nesretna Osječanka zadobila teške ozljede od kojih je preminula«.


Nakon toga je, tereti ga se, s prstiju njezine ruke skinuo dva zlatna prstena, a iz njezinog stana uzeo mobilni uređaj, karticu banke na ime oštećenice s pripadajućim PIN brojem i u više navrata s bankomata podigao ukupno 8.000 kuna. Prstenje koje je ukrao s mrtvog tijela je prodao za iznos od 642 kuna koji je zadržao za sebe.


Ubojica se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Dejan Gavran, s bjelovarskog područja, godinama je napadao žene.


Prije osam godina je na sudu u Zadru osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja pljačke te prevare i krađe od žena.


U Bibinjama je u kolovozu 2008. godine, glumeći autostopera, stavio nož pod vrat vozačice, dok je u Pakoštanima ukrao i eure i kune tzv. mjenjažom, naravno od djelatnice.


Prema dostupnim informacijama, riječki ga je sud 2014. godine zbog prijevara osudio na 20 mjeseci zatvora, gdje se i zatekao nasamo s Dinom Kulišekom, počiniteljem strašnog zločina u Crikvenici.


U Osijeku je prije ubojstva bio tek dva mjeseca i živio kao podstanar u Zorkinu ulazu.