Ministar u splitskom KBC-u

Kujundžić o trovanju na Hvaru: ‘Stanje djece i dalje je ozbiljno, ali se ipak popravlja’

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

»To je tako nespretno došlo u javnost, a sada radi štetu Hrvatskoj i hrvatskom turizmu. Dakle, djeca nisu otrovana hranom, otrovana su plinom«, rekao je ministar



SPLIT Stanje dvoje otrovane djece iz Italije još uvijek je ozbiljno, ali se ipak popravlja, izjavio je u srijedu ministar zdravstva Milan Kujundžić, potvrdivši kako su djeca otrovana plinom, a ne hranom.


»Djeca su i klinički i laboratorijski bolje, no stanje je još uvijek ozbiljno«, rekao je Kujundžić Hini nakon što je obišao djecu u KBC-u Split.


Ministar je izrazio zadovoljstvo što su ih liječili vrhunski stručnjaci. »Uistinu je za pohvaliti vrhunsku medicinu koja im je pružena u KBC Split, gdje je ujedno i referentni centar za intenzivnu pedijatriju te su dobili optimalnu medicinsku skrb. Tako da je i to sreća da su došli u najbolje ruke«, kazao je.




Kujundžić je dodao kako je Hrvatska kao turistička zemlja, što se tiče hrane, sigurna te je ponovio da se djeca nisu otrovala hranom.


»To je tako nespretno došlo u javnost, a sada radi štetu Hrvatskoj i hrvatskom turizmu. Dakle, djeca nisu otrovana hranom, otrovana su plinom«, rekao je ministar.


Dodao je da tek treba ustanoviti što se to događalo na jahti gdje su boravili.


Na konferenciji za medije liječnici su rekli da se po nalazima vidi da je povišena razina karboksihemoglobina u krvi, što može biti posljedica udisanja ugljičnog monoksida.