Kombijem u Kupu

Krijumčar policiji pobjegao u šumu punu mina: ‘Mislim da su mu ostale vrlo male šanse’

Portal Novilist.hr

Foto Nikola Čutuk / PIXSELL

Foto Nikola Čutuk / PIXSELL



Krijumčar migranata je bježeći pred policijom nestao u minski sumnjivom području kod Pokupske Slatine.


Nikša Bogdanović, načelnik Hrvatskog centra za razminiranje (HCR), kaže da je na tom području, prema njihovim informacijama, dvjestotinjak protupješačkih mina.


Riječ je o nepristupačnom i opasnom terenu. S jedne strane je rijeka Kupa, a s druge su mine.




Vozač kombija njemačkih registracijskih oznaka bježao je policiji u mjestu Slatina Pokupska kod Gline. Nakon što je upao u Kupu, izašao je iz kombija i pustio ga da potone. Pobjegao je u obližnju šumu koja je puna mina. Prema do sada utvrđenom policajci su iz kombija iz rijeke spasili 11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tijekom pruženja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula.


Bogdanović je za Dnevnik Nove TV kazao da je šuma u koju je pobjegao krijumčar izuzetno opasna, jer je to područje koje je za vrijeme Domovinskog rata bilo minirano od strane neprijateljskih, srpskih paravojnih snaga. Riječ je o odskočnim protupješačkim minama i onima koje su ukopane u zemlju.


‘Imamo informaciju da se ondje nalazi dvjestotinjak protupješačkih mina’, kazao je Bogdanović dodavši da je u pitanju oko 550.000 kvadratnih metara površine. neposredno uz rijeku Kupu, teren je brdovit i izuzetno težak, a opasnost za bjegunca velika.


Načelnik HCR-a smatra da krijumčar ima vrlo male šanse, a nastavno na radnje koje provodi policija u cijelom ovom dijelu i kako osigurava, odnosno prati cijelu situaciju, svu komunikaciju.