PAO SERIJSKI LOPOV

Krao novčanike u bolnicama, školama i kafićima, svojim žrtvama uzeo gotovo 56 tisuća kuna

Ana Raić Knežević

Zbog čak 93 kaznena djela - 49 krađa i 44 računalne prijevare prijavljen je 44-godišnji državljanin BiH koji je po zagrebačkim bolnicama, školama i drugim ustanovama krao novčanike i kreditne kartice, te uz pomoć njih s računa svojih žrtava podizao novac. Uspio se na taj način domoći gotovo 56 tisuća kuna



ZAGREB - Zbog čak 93 kaznena djela – 49 krađa i 44 računalne prijevare prijavljen je 44-godišnji državljanin BiH koji je po zagrebačkim bolnicama, školama i drugim ustanovama krao novčanike i kreditne kartice, te uz pomoć njih s računa svojih žrtava podizao novac. Uspio se na taj način domoći gotovo 56 tisuća kuna. 


Sve je započelo još u siječnju ove godine kada je 44-godišnjak počeo obilaziti zdravstvene ustanove vrebajući građane koji su tamo došli potražiti liječničku pomoć i pri tom nisu obraćali pažnju na svoje osobne stvari. Tako je bio u KBC Rebro, Kliničkoj bolnici Merkur, Sveučilišnoj klinici Vuk Vrhovec, Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice, Kliničkoj bolnici Sveti Duh, KBC Zagreb, Klinici za ženske bolesti i porode, KBC Šalata, Domu zdravlja Siget. No, na meti su mu bile i osnovne i srednje škole, veleučilišta, dječji vrtići, knjižnice, te ugostiteljski i drugi objekti na području Črnomerca, Maksimira, Medveščaka, Novog Zagreba i Velike Gorice. Uglavnom je koristio odsutnost građana te iz ormarića, stolova ili njihovih odjevnih predmeta uzimao novčanike s novcem i bankovnim karticama. – Ukoliko bi naišao na PIN-ove, na bankomatima na području Zagreba podizao je novac s bankovnih računa oštećenih osoba, objašnjavaju iz Policijske uprave zagebačke. Kada bi njegova misija bila gotova ukradene predmete bacao je u kontejnere, a otuđeni novac je trošio na plaćanje smještaja i osobne potrebe.– Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 55.800 kuna, doznajemo iz PU zagrebačke čiji su inspektori nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog kradljivca odveli u pritvor. No, rad na ovom slučaju se nastavlja je se sumnja da je 44-godišnjakovih žrtava ima još.