U Zadru

Kontroverzni poduzetnik pred sudom: Reno Sinovčić ne zna kakvog je imovnog stanja

Marina Vlakić

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sinovčića je prije četiri godine tužio zadarski vijećnik Antun Novoselić zbog tvrdnje na Gradskom vijeću da je »silovao samohranu majku«



ZADAR Na Općinskom sudu u Zadru jučer je nastavljeno suđenje Renu Sinovčiću kojega je zadarski gradski vijećnik Antun Novoselović tužio za klevetu nakon što ga je Sinovčić 2014. godine na sjednici Gradskog vijeća optužio za silovanje samohrane majke. Rasprava je jučer bila burna jer se Sinovčić, nakon višekratnih izostanaka, jučer pojavio na sudu, pa je sudac Ante Bačić često morao prekidati svađu između njega i Novoselovića.


Sinovčić se branio sam, a Novoselovića je zastupao odvjetnik Milan Petričić koji je na početku rasprave kazao kako je, prema predloženim dokazima, zaključeno da se radi o kaznenom djelu klevete predlažući saslušanje privatnog tužitelja Antuna Novoselovića.


Posljedice klevete


Prvi Sinovčićev prijedlog bio je da idu na poligraf te da »taj poligraf bude javan«, no sudac ga je prekinuo pitajući ga: »Imate li što konkretno, kakve svjedoke, osim ovog poligrafa?« Sinovčić nije želio spominjati imena navodnih svjedoka o kojima je govorio. Uslijedilo je Novoselovićevo izlaganje o tome što mu je prouzročila njegova optužba o silovanju samohrane majke, napominjući kako je od 2008. godine konstantno napadan od Sinovčića, ali da je »ovo bio jedan od najtežih napada«.

– Ono što je rekao na aktualnom satu Gradskog vijeća bila je udarna vijest u središnjem dnevniku HRT-a i svi su nacionalni mediji to prenijeli. Nakon pitanja o preoblikovanju Nogometnog kluba Zadar na Aktualnom satu, odnosno gdje je otišao novac građana Zadra koji su kroz gradski proračun uplaćivali višemilijunske iznose, Reno Sinovčić dolazi za govornicu i predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega pušta ga osam minuta, iako to apsolutno nema veze s temom Vijeća, da me napada na najbrutalniji i najjadniji način. Rekao je da ovdje ima jedan čovjek i vijećnik koji mene progoni, šalje mi policiju i postavlja se kao moralna vertikala, a u stvari se radi o monstrumu.


Izgovoreno ime




Nije odmah izgovorio moje ime, ali je rekao da je taj vijećnik silovao samohranu majku koja je bježala ispred njega, kupila krvavu odjeću, a sve to da se dogodilo u jednom stanu iznad kafića »Valentino«, kazao je Novoselović dodajući kako su vijećnici SDP-a i koalicijskih partnera, kao i dio HDZ-a, izišli izvan vijećnice. Zvali su i njega, ali on nije htio izići.


– Rekao sam mu, da kada je već sve to izgovorio, neka kaže i ime i prezime te osobe, na što mi je odgovorio: »Znaš ti koja je to«. Na koncu je izgovorio i moje ime, a Vijeće je prekinuto na sat vremena, izjavio je Novoselović.


Na sučevo pitanje »je li istinito išta od onoga što je Sinovčić rekao«, odgovorio je da nije, iznoseći u nastavku razloge podizanja svoje tužbe. Na pitanje suca Bačića kakvo mu je imovno stanje, Sinovčić je odgovorio: »Ne znam«. Sudac je ponovio pitanje, precizirajući neka odgovori je li slabo, srednje ili dobro, no Sinovčić je opet odgovorio da »ne zna kakvog je imovnog stanja«.