Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Suđenje za ubojstvo

Komšićevi roditelji svjedočili o noći ubojstva Kristine Krupljan: "Moj sin David nije monstrum"

foto: instagram
foto: instagram
Autor:
Objavljeno: 2. veljača 2018. u 16:31 2018-02-02T16:31:50+01:00

Osim ovog zločina Komšić je i ranije bio osuđen zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju 2016. kada je autom usmrtio pješaka koji je prelazio cestu.

ZAGREB - Svjedočenjem roditelja Davida Komšića koji je lani u veljači s 88 uboda nožem ubio bivšu djevojku Kristinu Krupljan nastavljeno je suđenje za jedan od najbrutalnijih zločina zabilježenih u Hrvatskoj posljednjih godina.

»Moj sin David nije monstrum«, kazala je s klupe za svjedoke zagrebačkog Županijskog suda u petak njegova majka Olivera Komšić koja je tijekom svjedočenja više puta u suzama ponovila kako njen sin nije mogao planirati Kristinino ubojstvo.

Poput oca Ive kazala je da je David svoju žrtvu upoznao kada se obitelj Komšić iz Kiseljaka doselila u Zagreb, prije osam godina, kada je i počela njihova »dječja ljubav«.

»Kristina je bila kao moje dijete, a problemi su počeli prije dvije godine jer su oboje bili jako ljubomorni. Sina sam odgajala najbolje sto sam znala. Izražavam duboku sućut i žaljenje«, ispričala je Olivera Komšić dodajući da svako jutro najprije pomislim na Kristininu majku.

Ustvrdila je i da je David obožavao Kristinu, kupovao joj poklone i stalno bio s njom. Njihov je odnos ocijenila turbulentnim te ustvrdila da je Kristina Davida bezrazložno prijavljivala policiji.

Za Davidovu zabranu prilaska Kristini koju je dobio kada joj je slomio nos je kazala da to nitko nije vidio, ali da su »svi vidjeli kada je ona njega pljusnula. Na dan ubojstva, prisjetila se, David je govorio da zovu Hitnu i policiju i stalno spominjao Kristinu.

»Od policajca sam čula da se nešto dogodilo, no pravu sam istinu doznala od muža. Kada se vratio s policije rekao mi je da je David ubio Kristinu«, posvjedočila je Olivera Komšić.

Davidov otac Ivo također je svjedočio o burnoj vezi svoga sina s Kristinom Krupljan, ali je kazao i da je, kada su krenuli u srednju školu, David imao psihičkih problema i slabo je učio. Prijestio se i večeri ubojstva kada je bio kod prijatelja i primio telefonski poziv. Sin mu je tada, kazao je, kroz suze rekao da zove hitnu jer je Kristinu »uboo u vrat«. Na kraju je na savjet odvjetnika otišao na policiju.

U optužnici podignutoj u lipnju, a potvrđenoj u listopadu, stoji da je Komšić 22. veljače oko 21,30 sati u Zagrebu, na izuzetno brutalan način usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

Najprije ju je »ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da ju usmrti« lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj »nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi«.

Osim ovog zločina Komšić je i ranije bio osuđen zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju 2016. kada je autom usmrtio pješaka koji je prelazio cestu.

U prosincu je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo još jednu optužnicu protiv Komšića i to zbog sumnjne da je Kristini Krpljan, zajedno sa svojim prijateljima, u studenome 2016. presreo put automobilom, vikao na nju, vrijeđao je i oštetio joj automobil.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu