Tragedija na jugu

Kobno paljenje korova: 16-godišnja judašica Matea Knego poginula u eksploziji nedaleko od Dubrovnika

Hina

Foto: Niksa Duper / CROPIX

Foto: Niksa Duper / CROPIX

Mlada hrvatska judašica Matea Knego poginula je u subotu prijepodne u mjestu Donji Brgat nedaleko od Dubrovnika u eksploziji. Očevidom nije utvrđen uzrok eksplozije zbog koje stradala 16-godišnjakinja judašica



DUBROVNIK Mlada hrvatska judašica Matea Knego poginula je u subotu prijepodne u mjestu Donji Brgat nedaleko od Dubrovnika u eksploziji, a kako je rekao njezin trener, 16-godišnja Matea bila je dobri duh Judo kluba Župa dubrovačka.


U povodu pogibije šesnaestogodišnje judašice, kadetske viceprvakinje Hrvatske, koja je potresla je Donji Brgat i Dubrovnik, obitelji je izraze sućuti došao dati i njezin trener Ivan Oberan.


»Prije svega iskrena sućut obitelji Knego u ime osobno, i u ime Judo kluba Župe dubrovačke. Što reći, Matea Knego – to je dobri duh judo kluba. Godinama osvaja državne medalje, bila je predvodnik ove jedne darovite generacije Jednostavno ne mogu vjerovati da se to dogodilo«, rekao je vidljivo potresen trener Oberan.




»Toliko smo toga lijepo prošli zadnjih sedam – osam godina. Proputovali smo cijelu Europu i Matea je uvijek zračila optimizmom. Matea je dijete koje sam doživljavao kao svoje. Nemam riječi u ovom trenutku. Svi smo shrvani. Primam pozive iz cijele Hrvatske, Slovenije. Ljudi jednostavno ne mogu vjerovati da Matea više nije s nama«, rekao je Oberan koji je izrazio iskrenu sućut obitelji Knego u svoje osobno ime kao i cijelog Judo kluba Župa dubrovačka.


Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije u Donjem Brgatu kod Dubrovnika prilikom koje je stradala 16-godišnjakinja došlo pri spaljivanju kućnog otpada, a točan uzrok eksplozije utvrdit će se naknadnim vještačenjem, objavila je dubrovačko-eretvanska policija.


 ”Oko deset sati u mjestu Donji Brgat došlo je do eksplozije prilikom koje je smrtno stradala 16-godišnja djevojka, a nakon provedenog očevida koji je vodio nadležni državni odvjetnik utvrđeno je kako je do eksplozije došlo prilikom spaljivanja kućnog otpada, a točan uzrok eksplozije utvrdit će se naknadnim vještačenjem”, rekla je novinarima nakon završenog očevida zamjenica glasnogovornice Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup.


Prema neslužbenim navodima, 16-godišnjakina je poginula kada je slijedom eksplozije nju pogodio još uvijek neutvrđen predmet, a detalji te tragedije bit će poznati nakon što svoje izvješće o svemu podnese Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja ”Ivan Vučetić”.