Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Incident u jeku diplomatskog rata

"Kažnjeni" zbog beogradskih tablica: Srbijanskim novinarima izbušene gume na Grobniku

Snimio Marko GRACIN / Nl arhiva
Snimio Marko GRACIN / Nl arhiva
Autor:
Objavljeno: 25. rujan 2015. u 14:42 2015-09-25T14:42:00+02:00

Poznata novinarka medijske kuće B92 iz Beograda, Suzana Trninić je o tome progovorila danas u Rovinju na Weekend Media Festivalu

RIJEKA  Poznatoj novinarki medijske kuće B92 iz Beograda, Suzani Trninić, jučer su u Rijeci na autu probušene gume, točnije, zbog toga što je autom s beogradskim tablicama stala na crpki na Grobniku.
Ona je o tome progovorila danas u Rovinju na Weekend Media Festivalu na panelu koji je govorio o korištenju novih platformi u novinarstvu, gdje je rekla da namjerno nije "twittnula" taj događaj kako se u Srbiji ne bi dodatno proširila histerija prema Hrvatskoj, koja ondje vlada nakon početka diplomatskog rata dvaju premijera, Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića.
- Iako imam 32.000 followera na Twitteru namjerno nisam tu vijest jučer objavila jer mislim da bi se proširila histerija koja ionako vlada u Srbiji oko izbjegličke krize prema Hrvatskoj. Nisam htjela napisati niti da nismo ja i moji kolege mogli normalno prijeći granicu na Bajakovu, da smo kao hajduci prolazili kroz BiH da bi došli do Hrvatske i Rovinja, i da nam se na kraju u jednoj Rijeci dogodilo da nam izbuše gume u pet minuta, koliko nam je trebalo da popijemo kavu. Osjećala sam se poniženo, ali nisam htjela potpirivati niske strasti koje vladaju u srpskim medijima, pogotovo u tabloidima.  No, informaciju danas ionako nitko ne može zaustaviti, rekla je Trninić na jednoj od panel rasprava.
Ona i njezini kolege događaj nisu prijavili policiji jer su tek naknadno vidjeli da je guma pukla, no sigurni su da će javnost u Srbiji dodatno zakuhati i nakon te informacije.
Inače, vozili su se u automobilu beogradskih tablica na kojemu je bila oznaka "press". 
"U Srbiji je javnost masovno ogorčena na hrvatskog premijera Milanovića i situacija je na korak do usijanja", kažu predstavnici B92 koji su na WMF-u u Rovinju. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.