Brani se sa slobode

Kamenički je divljao sa skupocjenim mercedesom po Ilici: Ubio je dvoje ljudi u prometu, jučer je izišao na slobodu

P. N.

snimio Davor Višnjić / PIXELL

snimio Davor Višnjić / PIXELL

Zbog prouzročene prometne nesreće Kameničkom prijeti od tri do dvanaest godina zatvora. Državno odvjetništvo sigurno je da je vozio najmanje 50 kilometara na sat iznad ograničenja. 



Dvadesetogodišnji Marin Kamenički, koji je prije mjesec dana na Ilici izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi, jučer je išetao iz Remetinca na slobodu. U pritvoru je proveo – 35 dana.


Kamenički je, podsjetimo, prometnu nesreću izazvao vozeći skupocjeni Mercedes C63 AMG, a na licu mjesta poginula je njegova dvadesetdvogodišnja suputnica Laura S., kao i Nadica H., stara 64 godine, koja se vozila u drugom automobilu. Kamenički nije vozio pod utjecajem alkohola, ali pri bolničkom liječenju u krvi su mu nađeni i tragovi THC-a, što ukazuje da je pušio marihuanu.


Kad je Kamenički otpušten s bolničkog liječenja, 29. kolovoza, sudac istrage odredio mu je jednomjesečni pritvor, koji je sad istekao. Sudac istrage je morao stoga donijeti novu odluku o pritvoru i odlučio je Kameničkom produžiti pritvor za još dva mjeseca, ali na to su se žalili odvjetnici mladića koji je skrivio nesreću, ponudivši pritom kao blažu mjeru – puštanje na slobodu s oduzimanjem vozačke dozvole. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu tu je ponudu prihvatilo.




Zbog prouzročene prometne nesreće Kameničkom prijeti od tri do dvanaest godina zatvora. Državno odvjetništvo sigurno je da je vozio najmanje 50 kilometara na sat iznad ograničenja. Jedan od očevidaca nesreće tvrdio je da se Kamenički utrkivao s crvenim vozilom, ali policija ovo nije potvrdila, niti je pronašla o kojem automobilu bi mogla biti riječ.