Afera Uljanik

KULMINACIJA AFERE ŠKVEROVI Krenula uhićenja bivše uprave Uljanika. Na meti je – 12 osoba

P. N.

Foto Duško Marušić / PIXSELL

Foto Duško Marušić / PIXSELL

Zbog veličine i složenosti ove akcije u kojoj sudjeluje više od 100 policajaca ustrojen je stožer koji koordinira sve aktivnosti, a u MUP-u kažu da očekuju »da će radnje trajati tijekom cijelog današnjeg dana«



Krenula su uhićenja za aferu Uljanik, neslužbeno doznajemo. Na udaru je bivša uprava Uljanika, doznao je Jutarnji list.


Iznenadne događaje je za N1 televiziju komentirao Samir Hadžić, jedan od članova Nadzornog odbora Uljanika.


– Znam da su postupanja u tijeku, a jesu li krenula uhićenja, nemam tu informaciju. Ako su krivi, onda mi je drago. Vjerojatno će se brzo saznati tko je u pitanju”, rekao je Hadžić za N1.




Hini su u MUP-u potvrdili da je policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom rano ujutro počeo s uhićenjima te pretragama domova i uredskih prostora na istarskom području.


Kriminalističkim istraživanjem bit će obuhvaćeno 12 osoba, a provest će se veći broj pretraga domova i službenih prostora, kazala je Hini glasnogovornica MUP-a Marina Mandić. Dodala je da je kriminalističko istraživanje vezano uz »provođenje restrukturiranja brodogradilišta iz Rijeke, odnosno poslovanje grupe poduzeća«.


Zbog veličine i složenosti ove akcije u kojoj sudjeluje više od 100 policajaca ustrojen je stožer koji koordinira sve aktivnosti, a u MUP-u kažu da očekuju »da će radnje trajati tijekom cijelog današnjeg dana«.


Razgovarali smo s više radnika “3. maja” koji su pozdravili današnju akciju, dodajući da ipak nisu vjerovali da će se ovo desiti. Također kažu da bi im “mjesec dana pritvora za odgovorne” već bila neka satisfakcija.


Podsjećamo da je lani u travnju ŽDO-u u Rijeci poslana anonimna kaznena prijava zbog spornih pozajmica “3. maja” Uljaniku. U njoj su uz ostale spomenuti Gianni Rossanda, Maksimilijan Percan i njegova dva prethodnika, Domagoja Klarić i Zdravko Pliško.


Paralelno s postupanjem policije, radnici Uljanika izašli su na ulicu ispred brodogradilišta te su, prešetavajući je, blokirali promet.


“Prešetavat ćemo po ulici. Želimo da se čuje za nas, ne želimo napraviti probleme građanima, ali želimo da se zna da smo spremni i na druge korake kako bismo spasili brodogranju, rekao je u utorak uoči izlaska na ulicu Boris Cerovac.


“Ako dođe do stečaja svi će izgubiti, ne samo mi, izgubit će i brodovlasnici. Svima treba biti cilj da dođe do programa restrukturiranja”, kazao je.