Ubojstvo brata

KRVOPROLIĆE U MALOM LOŠINJU Potvrđena optužnica protiv Simona Curija, uskoro kreće suđenje

Šarlota Brnčić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

Simon Curi je optužen zbog ubojstva svog brata Gjergja 2. kolovoza na terasi restorana Koralj u Malom Lošinju. Suđenje će dočekati u riječkom zatvoru, a datum početka odredit će raspravni sudac Županijskog suda u Rijeci



RIJEKA Kazneno optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci potvrdilo je optužnicu što ju je riječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo protiv 68-godišnjeg Simona Curija zbog ubojstva 53-godišnjeg brata Gjergja 2. kolovoza na terasi restorana Koralj u Ulici Priko u Malom Lošinju. Predmet će sada biti dodijeljen u rad jednom od raspravnih sudaca riječkog Županijskog suda, koji će potom odrediti datum početka suđenja. Simon Curi će početak suđenja dočekati u riječkom zatvoru.


Bratsko krvoproliće dogodilo se u jeku turističke sezone, pred brojnim zaprepaštenim turistima, a s obzirom na to da je do ispaljivanja hitaca došlo na otvorenom, prava sreća je da još netko nije stradao u obračunu. Iako je na mjesto događaja u najkraćem mogućem roku bila stigla ekipa Hitne medicinske pomoći, unesrećeni je podlegao teškim ozljedama na putu do bolnice unatoč naporima da mu se spasi život. Braća Curi su nekad na toj lokaciji imala zajednički restoran, no nakon što su se među njima pojavile nepremostive razmirice, odlučili su se razdvojiti. Od jednog su tako nastala dva, susjedna ugostiteljska objekta, ali sudeći po tom posljednjem smrtonosnom sukobu, niti razdvajanje nije pomoglo da se strasti smire.


Dobri poznavatelji situacije među braćom Curi kazali su nam da su se trzavice među njima posebice produbljivale tijekom ljetnih mjeseci, kad je u pitanju bila zarada od turističke sezone. Braća su se već i prije sukobljavala, a navodno su se u prošlosti već potezali i pištolji. Među stanovnicima Malog Lošinja obojica braće na glasu su bila kao nezgodni ljudi.




Višegodišnji neriješeni međubratski odnosi dodatno su eskalirali te kobne večeri. Od riječi se zbog dugogodišnjih razmirica vrlo brzo prešlo i na manje suptilne metode da bi, nažalost, sukob na koncu završio prolijevanjem krvi. Pištolj kojim je usmrtio brata Simon Curi neovlašteno je posjedovao, a na što je već prije bila upućivala činjenica da tijekom obavljenih policijskih pretraga nije bila pronađena dozvola na njegovo ime za držanje i nošenje oružja. Prema našim informacijama, optuženi za krvni delikt do sada nije bio kazneno prijavljivan, ali je, prema našim neslužbenim izvorima, u prošlosti bilo više prekršajnih prijava i novčanih kazni.