Teške optužbe

Još tri žene mogle bi svjedočiti protiv Škare. On je iznio obranu: ‘Žrtva sam namještaljke’

P. N.

Foto Davorin Višnjić / PIXSELL

Foto Davorin Višnjić / PIXSELL



Damir Škaro (59), predsjednik Autokluba Siget, bivši osvajač brončane olimpijske medalje u Seulu 1988. i bivši saborski zastupnik HDZ-a, ostat će 30 dana u istražnom zatvoru u Remetincu zbog sumnje na silovanje i spolno uznemiravanje. Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda prihvatio je prijedlog tužiteljstva za određivanje pritvora i Škaro će ostati u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela


Prema neslužbenim podacima, Škaro bi mogao utjecati na ukupno četiri svjedoka – tri žene koje su se zbog uznemiravanja požalile pravnici te muškarca koji je trebao ponuditi novac žrtvi kako ga ne bi prijavila, piše Jutarnji list..


Škaro je u četvrtak popodne više od pola sata iznosio svoju obranu u velikogoričkom Županijskom tužiteljstvu povodom prijave za silovanje tajnice Autokluba kojem je predsjednik. Nakon ispitivanja, kao i kad je doveden, pokušavao se skriti od medija.




Škaro je opovrgnuo sve navode iz prijave i tvrdi da je žrtva namještaljke 42-godišnjakinje koja je prije nešto više od dva mjeseca putem javnog natječaja zaposlena u Autoklubu.