Optužnica protiv 54-godišnjaka

Još jedan pedofil završio u riječkom zatvoru: Spolno je zlostavljao djevojčicu mlađu od 15 godina

Slavica Kleva

Ispitana žrtva potvrdila je sve navode iz optužbe, a tijekom trajanja istrage ispitana je i njezina majka i još neki članovi obitelji

Ispitana žrtva potvrdila je sve navode iz optužbe, a tijekom trajanja istrage ispitana je i njezina majka i još neki članovi obitelji

Optužnicom se »predator« tereti da je jedne noći, u kasnim večernjim satima u dnevnom boravku nasrnuo na maloljetno dijete kako bi zadovoljio svoj spolni nagon, iskoristivši priliku da joj majka i otac spavaju u drugoj sobi



RIJEKA Podignuta je optužnica protiv 54-godišnjaka koji se tereti za kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja spolnom zlouporabom djeteta mlađeg od 15 godina, te za kazneno djelo protiv spolne slobode, spolnim uznemiravanjem.


Tužiteljica je zatražila za 54-godišnjaka produljenje pritvora s obzirom da je riječ o do sada višestruko osuđivanoj osobi, više od dvadeset puta je osuđen, između ostalog i za razbojništva, a pritom, naglašeno je u zahtjevu, i na bezuvjetnu kaznu zatvora zbog kaznenog djela spolnog odnošaja s djetetom. Stoga ne čudi opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi mogao počiniti isto ili slično kazneno djelo.


Optužnicom se »predator« tereti da je jedne noći, u kasnim večernjim satima u dnevnom boravku nasrnuo na maloljetno dijete kako bi zadovoljio svoj spolni nagon, iskoristivši priliku da joj majka i otac spavaju u drugoj sobi.




Oni naime svi zajedno žive u jednom kućanstvu, a on joj je prišao pod izlikom da će joj izmasirati vrat i ramena. Prišao joj je s leđa i rukama preko odjeće uhvatio je za grudi, stisnuo i masirao na što je djevojčica grubo reagirala i odgurnula njegove ruke sa svog tijela, iznenađena i preplašena. Odmah je utrčala u svoju sobu i zaključala se.


Nekoliko mjeseci prije ovog događaja, optuženik je iskoristio priliku kad se djevojčica tuširala i bila gola u kupaonici, promatrajući je kroz prozor kupaonice. Osjećaj straha, srama i uznemirenosti pobudio je optuženik kod djevojčice i prilikom podizanja roletne u njezinoj sobi u trenutku kada se presvačila i bila naga. Kad ga je primjetila, spustio je roletne i udaljio se od prozora.


Optuženik se branio da je znao da je maloljetna i da nema 15 godina te da ju je dodirivao po grudima ali i odmah zaustavio kad je vidio njezinu reakciju, ispričao joj se, negirajući da je namjeravao zadovoljiti spolni nagon.


Ispitana žrtva potvrdila je sve navode iz optužbe, a tijekom trajanja istrage ispitana je i njezina majka i još neki članovi obitelji. Majka je odmah reagirala kad joj se dijete povjerilo i reklo što joj se dogodilo.


Osim što su promijenili brave na vratima, djevojčica je zbrinuta kod članova šire obitelji. Majka je potvrdila da se optuženik zna često dovoditi u alkoholizirano stanje kombinirajući uzimanje tableta s alkoholom, te da su primjetili da je često ulazio u njihove prostorije kad njih, roditelja, nije bilo kući.