Martin Dominić

Jasminin otac nije ju prestao tražiti do svoje smrti: ‘Suze bi mu tekle niz lice…’

Portal Novilist.hr

Foto nestali.hr, Screenshot N1

Foto nestali.hr, Screenshot N1

Otac Martin je pak, kažu susjedi, sumnjao da starija kći Smiljana za nešto više o sestri, no da mu nije htjela reći. Sa svojim je sumnjama i bolesti pluća 2013. godine preminuo



PALOVEC Martin Dominić, otac ubijene Jasmine, do kraja života nadao da će se Jasmina vratiti. Neutješno bi plakao u lokalnoj gostionici i slušao pjesmu Kemala Montena: ‘Sarajevo, ljubavi moja’: ‘Bilo gdje da krenem, o tebi sanjam. Putevi me svi tebi vode, čekam s nekom čežnjom, na svjetla tvoja…’.


Mještani Palovca za 24 sata opisali su tužne trenutke koje bi neutješni otac provodio u lokalnom kafiću. Ondje bi znao i zaplakati. Bol i tuga za Jasminom nisu ga napuštali.


Obitelj je tvrdila da ih je Jasmina povremeno kontaktirala, no bilo je u najmanju ruku čudno što nikako nisu mogli doznati gdje je. Sestra Smiljana čak je jednom pozvonila susjedima tražeći dodatni jastuk i pokrivač za “sestru koja je upravo stigla”. Ali nitko ju, osim navodno Smiljane, nije vidio.




Zabrinuta majka Katarina to više nije mogla trpjeti. Prijavila je nestanak. Otac Martin je pak, kažu susjedi, sumnjao da starija kći Smiljana za nešto više o sestri, no da mu nije htjela reći. Sa svojim je sumnjama i bolesti pluća 2013. godine preminuo.


Svaki put bi se rasplakao


Njegove tuge dobro se sjeća prijateljica pokojne Jasmine, koja kaže kako ju Martin, zvani Fredi, nije prestao tražiti sve do smrti.


– Sjećam se dobro, bilo je to nakon Jasmininog nestanka. Konobarila sam u jednom kafiću u Maloj Subotici i u taj kafić je dolazio Jasminin i Smiljanin otac. Znao je da smo Jasmina i ja išle zajedno u školu i svaki put kad bi me vidio, rasplakao se, ispričala je za 24 sata.


Duboko je potresena nalaskom tijela svoje prijateljice. Obitelj Dominić poznaje dugi niz godina, a Jasmine, se sjeća kao uzorne učenice i dobre djevojke. U svemu joj je, kaže, najviše bio žao njezina oca.


– Popio bi par pića, a onda bi očiju punih suza rekao: ‘Se ti zmisliš kak je moja Jasmina bila dobra?’ Uvijek je htio sa mnom razgovarati o njoj. Suze bi mu tekle niz lice. Bilo mi ga je žao, s tugom će Jasminina prijateljica.


Priča puna rupa


Oca se sjeća kao pedantnog i urednog čovjeka i velikog radnika, tesara, koji je prehranjivao svoju obitelj radeći u građevini. Kaže i da je Jasmina pedantnost naslijedila od njega.


– Ona vam je uvijek bila u pomno izglačanoj i čistoj odjeći i ‘mirišljava’, ispričala je za 24 sata žena iz Male Subotice.


S obzirom da je cijeli slučaj privukao veliku pozornost u Hrvatskoj, ali i inozemstvu, takav pritisak ne paše susjedima. Tijekom utorka su se zatvorili u svoje kuće i ne žele odgovarati na pitanja.


Kažu, najveći im je problem što ni sami ne znaju što se odvijalo u “četiri zida” kuće u Novoj ulici, ali se i sami smatraju prevarenima. Znali su za nestanak žene te nitko nije sumnjao da se njezino tijelo zapravo nalazi u kući. Iz obitelji su im govorili da je otišla, no motivi takvog čina i dalje su ostali nepoznati. Da je priča puna rupa, rekli su čak i članovi rodbine Dominića, pišu 24 sata.