Šesti dan

JOŠ SE TRAGA ZA PILOTOM KANADERA U potrazi kod Masleničkog mosta i 80 privatnih brodica

Hina

Ilustracija

Ilustracija

Identitet nestalog 45-godišnjaka nije službeno objavljen, ali postoje indicije da je riječ o pripadniku ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, pilotu kanadera, dragovoljcu Domovinskog rata



Šesti dan potrage za nestalim 45-godišnjim muškarcem, koji je 30. listopada ispalio hitac te pao sa staroga Masleničkog mosta, u nedjelju je okupio i 80 privatnih brodica.


»U traganju sudjeluju pilatus i helikopter Ministarstva obrane, plovila Lučke kapetanije i Policijske uprave zadarske, uključila se i Hrvatska gorska služba spašavanja«, potvrdio je Hini Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, koja je organizirala potragu i pozvala građane da se uključe u nju.


Obuhvaćeno je područje od Novigradskog mora i Novskoga ždrila do Paškoga mosta i Karlobaga. Dio oko Paškoga mosta pretražuju ribari s Paga i policija, a pilatus i helikopter nadlijetali su područje oko Karlobaga, rekao je Žodan.




U prvih pet sati, potraga je, nažalost, bila bezuspješna, ali, kako dodaje, neće se prekidati osim zbog loših vremenskih uvjeta, a oni su zasad dobri iako je riječ o zahtjevnom terenu s jakim morskim strujama.


Prema planu potrage, određeno je osam polaznih točaka, s mjesne rive u Ražancu, Starigradu, Vinjercu, Maslenici, Rovanjskoj, Posedarju, i Novigradu.


Na svakoj rivi brodice su dočekali policajci koji koordiniraju pretragu. Za područje otoka Paga pretragu koordinira Policijska postaja Pag, a polazne točke bile su u Povljani, Vlašićima i Miškovićima.


Identitet nestalog 45-godišnjaka nije službeno objavljen, ali postoje indicije da je riječ o pripadniku ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, pilotu kanadera, dragovoljcu Domovinskog rata.