Zločin u Kupincu

‘Izgledao je kao da je u njega ušao demon’: Još se ne zna što je maloljetnika natjeralo da iskasapi vršnjaka

P. N.

Foto Luka Stanzl / PIXSELL

Foto Luka Stanzl / PIXSELL

Maloljetni ubojica je, navode, sin policajca, no o njemu imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio upečatljivo pristojan i dobro odgojen, ali je dane provodio "kao vuk samotnjak u šetnjama po mjestu i okolici"



Slučaj strašnog ubojstva 17-godišnjeg tinejdžera, kojeg je u srijedu usred bijela dana u mjestu Kupinec brutalno iskasapio školski kolega još je uvijek obavijen misterijom.


Nitko još nema odgovor što je pošlo po zlu i zašto je druženje dvojice tinejdžera koji su zajedno sjedili u klupama zagrebačke škole završilo u krvi.


– Mali susjed se uz beživotno tijelo mrtvog prijatelja pokušavao i sam posjeći, izgledao kao da je u njega ušao demon i izbacio ga izvan kontrole, prepričavaju susjedi iz Kupinca za Jutarnji. 




Maloljetni ubojica je, navode, sin policajca, no o njemu imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio upečatljivo pristojan i dobro odgojen, ali je dane provodio “kao vuk samotnjak u šetnjama po mjestu i okolici”.


– Ubijenog dječaka u Kupincu nitko ne poznaje. A naš mali susjed valjda ga je ugostio za blagdane. Pretpostavljamo to jer ga nikad nismo vidjeli da i s kim šeta po selu. Inače je svaki dan hodao istom rutom. Nekad sa slušalicama na ušima, nekad je samo, kako se kaže, glavinjao bez cilja, dodaju.


Kad su policajci stigli na mjesto zločina, nisu ostali ravnodušni nad prizorom unakaženog srednjoškolca. Mladić, pak, za kojeg se sumnja da mu je oduzeo život potom je prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, a po dovršetku obrade, točno 24 sata nakon svirepog zločina, doveden je na ispitivanje u velikogoričko tužiteljstvo. Je li u pitanju planirani zločin ili trenutak “slabosti” tijekom svađe koji je pošao po zlu, još nije poznato, piše Jutarnji.