Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
29. siječnja 2020.
Još u šoku i strahu

Ispovijest premlaćenog čuvara: 'Samo su me počeli udarati. Da sam imao pištolj, ubio bih svu trojicu...'

Foto Duško Marušić / PIXSELL
Foto Duško Marušić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 23. srpanj 2019. u 9:44 2019-07-23T09:44:33+02:00

Jedan me lupao prvo po glavi, a kada sam se digao od stola, na mene je bacio stolicu. Pokušao sam pobjeći, no pao sam, a oni su me tada krenuli cipelariti! Nikada ih ranije nisam vidio. Bez riječi su me krenuli mlatiti, a sve je trajalo možda deset minuta

Dan nakon što su trojica huligana u režiranom napadu teško ozlijedila 69-godišnjeg Evelina Valea, na terasi kafića na pulskom Danteovom trgu još se uvijek prepričavaju dojmovi ovog divljačkog čina koji nikog nije ostavio ravnodušnim. Obližnji ugostitelji zgroženi su što se ovako nešto dogodilo u strogom centru grada, na poznatom trgu na kojem kažu, nikada nije bilo sličnih incidenata. 

Stradali Evelino Vale još se oporavlja na traumatologiji u pulskoj Općoj bolnici. Zbog teškog fizičkog napada slomljena su mu tri rebra, ruka, a ima i kvrgu na glavi. Kada smo ga posjetili u bolnici, dovezen je u invalidskim kolicima i vidi se da je i dalje u šoku.

Prisjetio se da su napadači na trg stigli oko 6.15 ujutro, kada su počeli trgati zastave.

– Jedan je pitao kada će se otvoriti kafić. Rekao sam oko 8.30 sati, a nakon toga su otišli da bi se opet vratili nakon sat vremena. Nisam se ni snašao, a oni su već udarali.

Jedan me lupao prvo po glavi, a kada sam se digao od stola, na mene je bacio stolicu. Pokušao sam pobjeći, no pao sam, a oni su me tada krenuli cipelariti! Nikada ih ranije nisam vidio. Bez riječi su me krenuli mlatiti, a sve je trajalo možda deset minuta.

Pobjegao sam s terase jer sam želio krenuti prema pošti misleći potražiti pomoć od zaštitara koji ima pištolj. Da sam imao pištolj ubio bih svu trojicu da se obranim. Sve me još boli i naravno da me strah, kaže Vale.

Sve je komentirao i zamjenik šefa Službe za kirurške bolesti dr. Rajko Ćelović koji je potvrdio da je Vale zadobio teške tjelesne ozljede te da je izvan životne opasnosti.

»U bolnici će provesti još koji dan, a ako bude potrebno, bit će mu pružena i psihološka pomoć«, kaže dr. Ćelović.

*** Opširnije u tiskanom izdanju...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze