Uhićen 57-godišnjak

Incident u Mihačevoj Dragi: Prijetio korisnicima nužnog smještaja da će ih zaklati

Fiore Vežnaver

Robert Marković do daljnjeg će biti u zatvoru / Snimio Fiore VEŽNAVER

Robert Marković do daljnjeg će biti u zatvoru / Snimio Fiore VEŽNAVER

Jučer poslijepodne Robert Marković doveden je pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniju Zorc koja mu je odredila istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo



RIJEKA Robert Marković, 57-godišnjak iz Rijeke, smješten je jučer poslijepodne u riječki zatvor pod sumnjom da je prijetio smrću trojici koji su, kao i on, korisnici nužnog smještaja u zgradi u Mihačevoj dragi u Rijeci.


Slučaj zbog kojeg će Marković, inače umirovljenik, do daljnjeg biti iza rešetaka zbio se u nedjelju, oko 18 sati. Markovića se tereti da je – bez ikakvog povoda i razloga – trojici sustanara u nužnom smještaju uputio riječi da će ih poubijati, zaklati i zapaliti. Zaprijetio je i da će zapaliti cijelu zgradu.


O  slučaju  je obaviještena  policija koja je privela Markovića, a nakon okončane policijske istrage on je predveden  na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo.




Na kraju je jučer poslijepodne doveden pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniju Zorc koja mu je odredila istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.


Na ročištu, kojem je prisustvovao i branitelj osumnjičenog, odvjetnik Goran Crnković, sutkinja je prihvatila prijedlog tužiteljstva koje je plediralo za pritvor, ukazujući i da je Marković već dvaput osuđivan u Rijeci, a jednom upravo zbog kaznenog djela prijetnje, za koje je i sada osumnjičen, što ukazuje da bi mogao ponoviti kazneno djelo.


Kako se neslužbeno saznaje, žrtve prijetnji su navele da je Marković i inače znao biti neugodan, agresivan i prijetiti ljudima koji žive u nužnom gradskom smještaju.