Gol na javnoj plaži

INCIDENT U OPATIJI Bakici pokazao penis pa bacio policajca u more

Slavica Kleva

Ilustracija, Foto: M. ANIČIĆ

Ilustracija, Foto: M. ANIČIĆ

Starija gospođa vidno uzrujana prizorom golotinje na opatijskoj javnoj plaži zavapila je upomoć. Policajac koji je slučajno prolazio spremno se odazvao pozivu, no tvrdoglavi golać iz Ivana Zeline bacio je sirotog policajca u more



RIJEKA Tridesetogodišnji Robert Krištović s prebivalištem u Svetom Ivanu Zelini optužen je za napad na službenu osobu, nasrnuo je na policijskog službenika u trenutku kada ga je ovaj pokušao upozoriti na kršenje ćudoređa s obzirom da je bio gol na javnoj opatijskoj plaži.


Događaj se zbio početkom srpnja na opatijskoj plaži ispod kućnog broja 157 Ulice maršala Tita, policijski službenik se »golaću« predstavio legitimirajući se službenom iskaznicom premda je tog dana bio izvan službe, upozorivši ga da se obuče s obzirom da je na plaži bio poveći broj kupača.


Uhvativši ga za podlakticu kako bi ga privukao sebi, stoji u optužnici, Krištović je istrgnuo ruku iz zahvata policajca pa ga otvorenim dlanom udario u prsa, a s obzirom da se sve događalo na stijeni, policajac je pao u more. Tom prilikom Krištović je policajcu poderao majicu, a potom se dao u bijeg. No Krištovića je sustigao drugi policijski službenik koji mu se također predstavio službenom iskaznicom i značkom, pa ga je zadržao do dolaska policajaca iz opatijske postaje.


Poricao napad




Prilikom ispitivanja na tužilaštvu Krištović je poricao napad na policajce, opisao je da se tog dana oko 15 sati nalazio na jednoj stijeni, sunčao gol negirajući da je masturbirao već se kaže, mazao po čitavom tijelu uključujući i spolovilo. Tvrdi da je bilo više ljudi, no, u jednom trenutku iz nekog tunela je izašla jedna starija gospođa koja mu je počela psovati misleći da masturbira pa je počela dozivati pomoć drugih kupača.


Do njega je kaže stigao jedan muškarac koji mu se nije predstavio niti legitimirao značkom, a htio se potući s njime, pritom ga je vrijeđao pa je tužitelju rekao da je pomislio da je riječ o nekom manijaku ili drogerašu. Dapače, Krištović je prilikom iznošenja obrane rekao da mu je taj čovjek djelovao pijano i da se bacao za njim po plaži odnosno stijenama.


I zbog toga je tom čovjeku, nastavio je okrivljeni, pao mobitel u more. Negira da je napao policijskog službenika i negira da ga je bacio u more. No, obrana okrivljenog je obeskrijepljena dokazima i podacima prikupljenim nakon događaja, policijski službenik ispitan na tužiteljstvu detaljno je opisao kritičnu zgodu, kazavši da u trenutku kada se okrivljenom predstavio službenom značkom da mu je ovaj odgovorio »Kakva si ti policija«.


Ostaje iza brave


Tužiteljica koja je ispitala osumnjičenog Krištovića zatražila je da mu se istražni zatvor produlji s obzirom da je prošle godine na zadarskom Općinskom sudu osuđen zbog dva kaznena djela od kojih za jedno s elementima nasilja. S obzirom da je u tom predmetu osuđen na rad za opće dobro, očigledno je da ta osuda na njega nije utjecala da se suzdrži od daljnjeg činjenja kaznenih djela i prekršaja.


S obzirom da je okrivljenik i nakon uhićenja vrijeđao policijske službenike, grubo se prema njima odnosio i naguravao, a takvim ponašanjem nastavio i u policijskoj postaji pa i u prostorijama državnog odvjetništva i suda, zapravo ukazuje na upornost i bezobzirnost u ponašanju pa svi ti elementi upućuju na opasnost da bi boravkom na slobodi mogao počiniti neko teže kazneno djelo, stoji u obrazloženju zbog čega je produljenje istražnog zatvora osnovano.