Obavljena obdukcija

I dalje nepoznat uzrok smrti stradalog u Lopači. Jedan ozlijeđeni još u teškom stanju

Fiore Vežnaver

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Treba sačekati rezultate laboratorijskih analiza kako bi se dao nedvojbeni odgovor na pitanje je li pacijent bolnice umro od gušenja dimom ili od ozljeda izazvanih vatrom koja ga je zahvatila



RIJEKA U riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku obavljena je obdukcija nad tijelom 68-godišnjeg muškarca koji je izgubio život u velikom požaru u Psihijatrijskoj bolnici Lopača, ali još nema decidiranog odgovora što je uzrok njegove smrti. Treba sačekati rezultate laboratorijskih analiza kako bi se dao nedvojbeni odgovor na pitanje je li pacijent bolnice umro od gušenja dimom ili od ozljeda izazvanih vatrom koja ga je zahvatila.


Tijelo nesretnika je uvelike nastradalo u požaru, izgorjelo do neprepoznatljivosti, no trenutno nema sumnji da je to upravo 68-godišnjak, psihijatrijski pacijent, za kojeg se otpočetka strahovalo da je izgubio život u rasplamsaloj vatri.


Stanje pacijenta koji je teško ozlijeđen u prošlotjednom stravičnom požaru u Psihijatrijskoj bolnici Lopača I dalje je teško, te je zbog po život opasnih ozljeda i teških opeklina smješten u Jedinici intenzivnog liječenja na riječkom lokalitetu Kliničkog bolničkog centra Rijeka.




Osim njega, u riječkoj se bolnici trenutačno nalazi još 15 pacijenata iz Lopače, a njih još petero zbog zadobivenih ozljeda u požaru smješteno je na Pulomolgiji i Kardiologiji dok ih se desetero nalazi na riječkoj Klinici za psihijatriju.


Dio pacijenta iz Lopače već je premješten u Psihijatrijsku bolnicu Rab, a kako ističu u riječkom KBC-u i dalje se pregovara o mogućnostima premještaja ostalih pacijenata. Načelni je dogovor da se pacijenti koji trenutačno ne mogu biti zbrinuti u Lopači zadrže na ovom području pa se kao opcije ističu rapska bolnica i smještaj kod obitelji.


 U bolnici u Lopači zadržano je osamdesetak pacijenata koji su smješteni u tri paviljona koja nisu stradala u požaru.