Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Nesreća

'Htjeli su skratiti put i - poginuli': U naletu vlaka u Njemačkoj poginuo hrvatski bračni par, prijatelji u šoku

llustracija Reuters
llustracija Reuters
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2019. u 7:13 2019-01-07T07:13:00+01:00

Kako se naknadno doznaje, vlak koji ih je usmrtio uopće nije bio u redovnoj liniji. To je tzv. “sonderzug” koji vozi tek u izvanrednim prilikama. Anđelko i Manda su htjeli skratiti put i poginuli – govori Šolić

Bračni par koji je poginuo u naletu vlaka na tračnicama na željezničkoj postaji u Reutlingen – Sondelfingenu, u subotu oko 21 sat, su Hrvati Anđelko (71) i Manda (67) Dugonjić, potvrdio je predsjednik SV Croatije Reutlingen Nikola Šolić kao i član uprave Josip Mičić.

Par je, piše Fenix Magazin, porijeklom iz Bosanske Posavine, a živjeli su Sondelfingenu kod Reutlingena. Anđelko Dugonjić je, kaže Mičić, bio član i veliki prijatelj Croatije Reutlingen. Dolazio je na svaku utakmicu Croatije, a uvijek se i fotografirao s momčadi.

I predsjednika Croatije Reutlingen Nikolu Šolić je pogodila vijest o pogibiji njihova člana.

– Svi smo jako potreseni i ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Pokojni Anđelko je bio dugogodišnji naš član i veliki zaljubljenik u nogomet. Anđelko je koliko znam podrijetlom iz Skakave Donje kod Brčkog, a Manda iz Travnika. U Njemačkoj žive preko 40 godina, imaju tri kćeri i sina kojima smo izrazili svoju sućut – kaže Šolić za Fenix Magazin.

Kako se naknadno doznaje, vlak koji ih je usmrtio uopće nije bio u redovnoj liniji. To je tzv. “sonderzug” koji vozi tek u izvanrednim prilikama. Anđelko i Manda su htjeli skratiti put i poginuli – govori Šolić.

Na Facebook stranici Croatia Reutlingen je objavila prigodan tekst s kojim oprašta od svog prijatelja i člana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.