Nasilje nad bivšom djevojkom

Hrvatski državljanin protjeran iz Srbije zbog napada na srpsku košarkašicu

Hina

Foto cafe.ba

Foto cafe.ba

Hrvatskom državljaninu Simonu Šikliću zabranjen je ulazak u Srbiju na godnu i pol uz uvjetnu kaznu zatvora od 10 mjeseci zbog nasilja nad bivšom djevojkom, nekadašnjom srpskom košarkaškom reprezentativkom Milicom Dabović, objavili su u četvrtak beogradski mediji



BEOGRAD Hrvatskom državljaninu Simonu Šikliću zabranjen je ulazak u Srbiju na godnu i pol uz uvjetnu kaznu zatvora od 10 mjeseci zbog nasilja nad bivšom djevojkom, nekadašnjom srpskom košarkaškom reprezentativkom Milicom Dabović, objavili su u četvrtak beogradski mediji.


Mjera protjerivanja iz Srbije uslijedila je nakon što je Šiklić priznao krivnju za nasilje i nagodio se s Prvim osnovnim tužiteljstvom u Beogradu na uvjetnu kaznu zatvora od 10 mjeseci, s rokom kušnje od tri godine uz zabranu ulaska u Srbiju na godinu i pol, potvrdila je medijima glasnogovornica suda Leposava Vujanović.


Slučaj je dospio u javnost nakon što je srpska košarkašica objavila da ju je 20. veljače poslije svađe Simon Šiklić fizički napao u njezinu stanu u kojem su živjeli dok su bili u vezi.




Izrečenem mjerama zabrane pridodana je još jedna – Šiklić žrtvi svog nasilnog ponašanja ne smije prići sljedeće tri godine.


Beogradski mediji tvrde da će Simom Šiklić do kraja dana biti protjeran iz Srbije nakon mu je vraćena putovnica, oduzeta nakon privođenja zbog prijave za nasilničko ponašanje.