Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Doveden iz riječkog zatvora

Hrvatski Escobar na zagrebačkom sudu tvrdi da nije 14 milijuna eura 'oprao' kupnjom nekretnina

Stjepan Prnjat
Stjepan Prnjat
Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2018. u 17:26 2018-07-02T17:26:40+02:00

»U Italiji sam osuđen za četiri točno određene epizode, a od toga u nekim događajima nije pronađena droga«, kazao je Prnjat. Dodao je da u slučaju gdje je droga pronađena »nije bilo imovinske koristi«

ZAGREB Stjepan Prnjat, u medijima poznat i kao hrvatski Escobar, u ponedjeljak je iz riječkog zatvora doveden na zagrebački Županijski sud gdje je u svojoj obrani odbacio Uskokove optužbe da je 14 milijuna eura, navodno pribavljenih preprodajom droge, 'oprao' kupnjom nekretnina.

Prnjat je u riječkom zatvoru završio nakon što ga je u travnju Hrvatskoj izručila Slovenija gdje je uhićen 8. ožujka tijekom akcije protiv lanca krijumčara droge kodnog imena Nana.

U akciji je uhićeno šest hrvatskih, dva nizozemska i jedan španjolski državljanin zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Europu, nakon što je policija u riječkoj luci zaplijenila 100 kilograma kokaina.

U ovom slučaju proizašlom iz talijanskog postupka u kojem je zbog trgovine drogom osuđen na 10 godina zatvora, sudi mu se zbog pranja novca zajedno sa sestrama i majkom.  

»U Italiji sam osuđen za četiri točno određene epizode, a od toga u nekim događajima nije pronađena droga«, kazao je Prnjat. Dodao je da u slučaju gdje je droga pronađena »nije bilo imovinske koristi«.

Ustvrdio je i da se »ova optužnica ne može temeljiti na onome što je utvrđeno u tom postupku u Italiji«. »Tamo sam kažnjen zatvorskom kaznom, novčanom kaznom i oduzimanjem novca i satova s time što mi je dio satova i dio novca te stan u Njemačkoj, što je bilo zaplijenjeno na početku postupka, vraćeno. Konačno, dakle tom presudom je odlučeno o oduzimanju imovinske koristi i o proširenom oduzimanju imovinske koristi«, kazao je Prnjat.

Ustvrdio je i da nekretnine koje Uskok smatra spornima nije kupio novcem od preprodaje droga, dok s nekretninama svoje obitelji »nema ništa«.

Prnjat je na zagrebački sud iz riječkog zatvora doveden uz najveće mjere sigurnosti, a iznad Zagreba je kružio i policijski helikopter.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu