Počelo suđenje u Šibeniku

Horvatinčić: Izražavam sućut obitelji, ali nisam kriv

Zorana Deljanin

Odvjetnici zagrebačkog poduzetnika ne slažu se s kvalifikacijom kaznenog djela iz optužnice koja govori o namjeri i tijekom postupka pokušat će dokazati da je riječ o nehaju



Izražavam žaljenje zbog onoga što se dogodilo i sućut obitelji poginulih, ali nisam kriv, kazao je danas na Općinskom sudu u Šibeniku zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić kojemu se sudi za pomorsku nesreću koju je skrivio lani i u kojoj su poginuli talijanski supružnici.


Kako su objasnili Horvatinčićevi odvjetnici, ne slažu se s kvalifikacijom kaznenog djela iz optužnice koja govori o namjeri i kažu da će tijekom postupka dokazati da je riječ o nehaju. 


Suđenje se nastavlja 28. svibnja a kao prva svjedokinja pozvana je Anica Đerđe Dilber, Horvatinčićeva suputnica iz glisera. 




 Horvatinčić je 16. kolovoza 2011. godine, kod otočića Maslinovik gliserom »Santa Marina« naletio na jedrilicu »Santa Pazienza« na kojoj se nalazio talijanski bračni par Francesco Salpietro i Marinelda Patela koji su na mjestu poginuli. Njegova suputnica iz glisera Anica Đerđe Dilber poslije je izjavila da je do nesreće došlo jer je poduzetniku pozlilo, a najvjerojatnije će upravo to biti temelj njegove obrane i pokušaja ublažavanja kvalifikacije kaznenog djela.