Brutalni napad

HOROR U ŠKOLI Dječaka brutalno mlatili po glavi do epileptičnog napadaja, majka šokirana reakcijom škole

P. N.

Novinarima smo se obratili samo zato što želimo pravdu i da istina izađe na vidjelo jer istini se u toj školi ne vjeruje, nasilnici se konstantno brane i olako prolaze, a dobra djeca završe u bolnici kao što je i moj sin”, kazala je  očajna majka



Stravična epizoda vršnjačkog nasilja odigrala se prije nekoliko dana u Osnovnoj školi otoku na Braču. Tada je 12-godišnji dječak, žrtva zlostavljanja, nakon primljenih udaraca od strane školskih kolega pao na pod i doživio epileptični napadaj, piše  Slobodna Dalmacija.


“Danas bi mu trebao biti jedan od sretnijih dana u životu. Danas moj sin puni 12 godina, a evo vidite gdje provodi rođendan. U krevetu KBC-a Split, u bolovima, uplakan te užasnut od tog strašnog događaja i povratka u školu”, kazala je dječakova majka Izabela Kusanović s Pučišća na otoku Braču.


Jedan ga držao, drugi tukao


Ona kaže kako je njezin sin plah te dobre naravi, što mogu potvrditi svi koji ga znaju zbog čega je bio laka meta zlostavljačima.




Jedan od dvojice napadača uhvatio je nesretnog dječaka za ruke dok ga je drugi dječak, koji trenira karate, tukao po glavi, čak i u trenutku kada je dijete počelo gubiti svijest te imati epileptični napadaj. Na sreću se u blizini našla medicinska sestra koja mu je priskočila u pomoć, a dječak se trenutno nalazi u KBC-u Split. Nitko od nastavnika ili drugih zaposlenika škole nije ništa vidio.


Majka proziva, ravnatelja OŠ Pušića, Sinišu Lučića Lavčevića koji je ispitao učenike, ali i održao izvanrednu sjednicu učiteljskog vijeća. Ravnatelj tvrdi da u njihovoj školi dosad nije bilo nasilja, iako potvrđuje da se incident u kojem je stradao dječak zaista dogodio.


Nepoznate posljedice napada


Međutim, majka tvrdi drugačije:


“Dijete mi je dosta osjećajno i osjetljivo pa sam mislila da je dosad bila riječ od nekakvim zezancijama i da će proći. I nisam htjela reagirati. Novinare ne bih ni sada kontaktirala da škola ne štiti nasilnike i da nam se barem netko ispričao u svoj ovoj nevolji… Tada bi suprugu i meni možda bilo lakše. Ali nitko ništa. Novinarima smo se obratili samo zato što želimo pravdu i da istina izađe na vidjelo jer istini se u toj školi ne vjeruje, nasilnici se konstantno brane i olako prolaze, a dobra djeca završe u bolnici kao što je i moj sin”, kazala je za Slobodnu Dalmaciju očajna majka.


Njezin sin je u bolnici doživio još jedan napadaj, po glavi ima hematome i nalazi se u velikom bolovima, a još se ne zna kakve će posljedice na njega ostaviti ovaj brutalni napad vršnjaka.