Zrak u potpalublju još uvijek toksičan

HITNA OPET NA BRODU STRAVE Tijekom očevida pozlilo dvojici policajaca

Hina

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Cijelo jutro policija ulazi i izlazi iz potpaljublja. Čovjek s maskom i bocom za kisik uđe, pa se zadrži možda par minuta, pa opet izađe. I tako svako malo. Plinovi u potpalublju su očito prejaki – ispričao je svjedok očevidac



SPLIT Dva policajca, tijekom očevida na brodu na Hvaru, u srijedu su osjetila slabost te su odvedena na liječnički pregled u hvarsku ambulantu, doznaje se u splitskoj policiji, javlja Hina. 


Riječ je o očevidu na brodu Atlantia, na kojem je zbog zdravstvenih poteškoća u utorak jedna osoba umrla, a pet ih je prevezeno u splitsku bolnicu.


»Prilikom očevida na brodu na Hvaru danas u prijepodnevnim satima dva su policajca osjetila slabost te su radi preventivnih razloga odvedeni na liječnički pregled u ambulantu na Hvaru«, rekla je Hini Sanja Nazlić iz Splitsko-dalmatinske policijske uprave.




Zrak u potpalublju jedrenjaka Atlantia, u kojem su se jučer otrovali talijanski turisti, i u kojem traje intenzivan pregled policije i inspektora raznih profila, još uvijek je toksičan i opasan. I to jako.


Da je tome tako, mogli su se uvjeriti i prolaznici na hvarskoj rivi jer je, kako su ispričali, pozlilo jednom policajcu kojeg je odvezla Hitna pomoć, javlja Jutarnji list.


– Cijelo jutro policija ulazi i izlazi iz potpaljublja. Čovjek s maskom i bocom za kisik uđe, pa se zadrži možda par minuta, pa opet izađe. I tako svako malo. Plinovi u potpalublju su očito prejaki. Ubrzo je stigla Hitna pomoć pa je u pratnji dvojice, pak, van izašao drugi čovjek kojem je na leđima pisalo krim policija. Njega su uveli u vozilo Hitne, a koliko se moglo vidjeti kroz staklo, unutra su ga hladili nekim fasciklom – ispričao je za Jutarnji svjedok očevidac.


Kako doznaje Jutarnji, s krim tehničarom u vozilu Hitne odvezen je preventivno u ambulantu i vještak jer su obojica zbog lošeg zraka u potpalublju, osjetila nelagodu.


Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji, njih dvojica će zdravstveno biti dobro, a glavni uzrok tragedije, kako se neslužbeno može čuti, leži u agregatu na brodu odakle se širi toksičan plin.


Osim hvarskih i splitskih policajaca, na mjestu očevida se nalaze i njihove talijanske kolege koji nadgledaju svaki korak istrage, a upravo su na brod pristigli i vatrogasci.


Srzić: Ne radi se o trovanju hranom


Infektolog u splitskom kliničkom bolničkom centru Ante Srzić na konferenciji za novinare ranije je izjavio kako se navjerotnije ne radi o trovanju hranom talijanskih državljana kod kojih su nastale zdravstvene poteškoće, javlja Hina.


»Na osnovu svih parametar koje imamo možemo s velikom pouzdanošću reći da se ne radi o trovanju hranom«, istaknuo je Srzić.


Pomoćnik ravnatelj splitskog KBC Krešimir Dolić nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje koje se odnosilo na rezultate obdukcije za umrlog Talijana kako bi se nešto više znalo o uzrocima te smrti.


»Davanje takvih informacije nije u našoj ovlasti nego se za njih treba obratiti Državnom odvjetništvu,« kazao je Dolić


***