Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 4
Sutra: 21° 21° 4
20. listopada 2019.
Moguća žrtva smrzavanja

HGSS kod Karlovca pronašao leš starijeg Karlovčanina

Autor:
Objavljeno: 11. veljača 2015. u 10:09 2015-02-11T10:09:32+01:00

"U Gornji Sjeničak smo išli po dojavi jednog gospodina koji je bio zabrinut za nekoliko osoba koje žive same u ulicama, kojima do jučer nisu prošle ralice. Istina je da je jučer, neposredno prije nego smo mi došli, ulicom pokojnog Kajganića ralica prošla, ali što se s njim događalo u međuvremenu nije mi poznato", kazao je Mrljak

KARLOVAC - U karlovačkom naselju Gornji Sjeničak spasioci HGSS-a pronašli su u utorak mrtvo tijelo Đure Kajganića (73) u njegovoj kući, na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilne smrti, a kao mogući uzrok smrti spominje se i smrzavanje.

 Ivan Mrljak, aktivist HGSS-a, u srijedu je rekao Hini da je smrt utvrdio liječnik karlovačkog Zavoda za hitnu medicinu, te da nema tragova nasilne smrti, a je li smrt nastupila od smrzavanja ili je neki drugi uzrok za sada nije poznato.

"U Gornji Sjeničak smo išli po dojavi jednog gospodina koji je bio zabrinut za nekoliko osoba koje žive same u ulicama, kojima do jučer nisu prošle ralice. Istina je da je jučer, neposredno prije nego smo mi došli, ulicom pokojnog Kajganića ralica prošla, ali što se s njim događalo u međuvremenu nije mi poznato", kazao je Mrljak.

Prema njegovim riječima, kuća pokojnog Kajganića nije u malom zaseoku, ali su u tom dijelu naselja kuće međusobno udaljene i po 500-tinjak metara. Gornji Sjeničak administrativnio spada pod Grad Karlovac.

O događaju je medije izvijestio karlovački Centar 112 u sklopu obavijesti o tome da pripadnici HGSS-a i dalje pružaju pomoć ljudima na terenu zbog visokog snijega, posebno liječnicima i službama pomoći u kući starijima i nemoćnima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.