Napadnuta su dvojica aktivista udruge Rišpet

Grupa muškaraca pretukla organizatore Split Pridea

Mario Matana

Nije još utvrđeno da li je do napada došlo isključivo zbog toga što su Mateljan i Ladišić prepoznati kao aktivisti Rišpeta, dakle da li je u pitanju zločin iz mržnje ili je riječ o "običnom" napadu



SPLIT – U prvim satima nedjelje na zabavi “Prvi dan lita”, organiziranoj na platou kod splitskog Gusara, napadnuta su dvojica aktivista udruge Rišpet.


Prema priopćenju jednog od napadnutih, Ljubomira Mateljana koji je ispred Rišpeta organizirao ovogodišnji Split Pride, grupa muškaraca je u nedjelju oko 3,45 sati nasrnula na Tomislava Ladišića. Prvo su ga gurnuli, potom udarili nogom u leđa, a kada je pao na tlo, Mateljan ga je pokušao zaštititi tako što je i sam dobio niz udaraca šakama i nogama po tijelu i glavi. Sve su prijavili policiji koja traga za napadačima.


Nije još utvrđeno da li je do napada došlo isključivo zbog toga što su Mateljan i Ladišić prepoznati kao aktivisti Rišpeta, dakle da li je u pitanju zločin iz mržnje ili je riječ o “običnom” napadu koje prilično nediskriminatorno provode nasilnici u te kasne sate.