Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 4
Sutra: 6° 6° 4
29. veljače 2020.
Nesreća

Gospićki HGSS spasio paraglajdera: "Preklopilo" mu se krilo letjelice, nakon čega se obrušio na tlo

Foto HGSS
Foto HGSS
Autor:
Objavljeno: 17. srpanj 2019. u 10:08 2019-07-17T10:08:22+02:00

Čini se da nema predaha za članove Hrvatske gorske službe, Stanice Gospić jer uz redovne treninge i vježbe učestalo dobijaju pozive u pomoć. Kao što je bilo sinoć oko 19 sati. Ovoga puta radilo se o padu paraglajdera na širem području općine Vrhovine, kod sela Trnavac.

Nesretni paraglajder podrijetlom s područja Otočca je vjerojatno imao tehničkih poteškoća u zraku zbog kojih let i slijetanje nisu završili planirano. U jednom trenutku krilo paraglajdera se "preklopilo" i letač se obrušio na tlo. Sreća u nesreći što nije letio sam pa su ga ostali letači u kratkom vremenu pronašli i odmah pozvali službu 112. Gospićki HGSS predvodio je Josip Brozičević.

- Unesrećeni letač se odmah žalio da jake bolove u leđima što je bilo i očekivano s obzirom na način pada. Iako se zna desiti da letači završe na krošnji stabla i pri tom prođu neozlijeđeni, ovog puta to nije bio slučaj i letač se doslovno „skršio“. Odmah po dolasku do unesrećenog brzim pregledom utvrdili smo stanje te pristupili zbrinjavanju. Nesretni letač postavljen je u vakum madrac kako bi bio potpuno imobiliziran te sa UT nosiljkom transportiran do ceste gdje je predan timu Hitne medicinske pomoći, rekao nam je voditelj HGSS-a Stanice Gospić Josip Brozičević.

Unesrećeni paraglajder prevezen je u Opću bolnicu Gospić gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.