Padre 007

Gdje će mu duša: Lopov iz škrabica ukrao više od tisuća kuna, a onda je za njim krenuo svećenik…

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



U crkvi u Belome Manastiru u tijeku su radovi, a muškarac (37) to je iskoristio i odlučio ukrasti novac iz škrabica. U crkvu je ušao u srijedu ujutro, obio lokote na škrabicama i ukrao više od tisuću kuna. No don Josip Kajić ga je zaustavio, pišu 24 sata.


– S majstorom sam krenuo u crkvu kako bih se dogovorio o radovima u unutrašnjosti. Kad smo izašli, vidio sam nepoznatog muškaraca kako izlazi iz crkve – kaže don Kajić. Dodaje da mu je bio sumnjiv pa ga je zaustavio.


– Pitao sam ga treba li mu pomoć, no rekao je da se došao pomoliti i kupiti Glas Koncila. Otišao je, a ja sam ušao u crkvu. Vidio sam obijene lokote na škrabicama. Izašao sam iz crkve i vidio istog muškarca od malo prije kako prelazi cestu – rekao je don Kajić. Dodaje da je potom sjeo u automobil i krenuo za drskim lopovom.




 Sustigao sam ga i upitao kako može krasti u crkvi. Rekao sam mu da vrati novac ili ću pozvati policiju. Rekao mi je da će vratiti ukradeni novac. Vratili smo se, a on je vratio novac. No vidio sam da je veći dio zadržao kod sebe. Rekao sam mu da vrati sav novac, a on je onda pobjegao – kaže Kajkić. Dodaje da je crkva uvijek otvorena svim ljudima, a da sad zbog ovakvih drskih lopova mora zaključavati vrata.


Policija je ipak na kraju uhvatila lopova te ga osumnjičila da je napravio kazneno djelo teška krađa. Priopćili su da je 37-godišnjak iskoristio nepažnju svećenika i provalio u posude za skupljanje priloga u crkvi u Belome Manastiru. Ukrao je ukupno nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela posebno izvješće, pišu 24 sata.