Priveden drski kriminalni tandem

GRAĐANSKA HRABROST Prolaznici u Novom zadržali razbojnika, drugi zapucao iz pištolja

Slavica Kleva

Tomislav Šojat drznuo se i zapucati na ljude / Snimio Ivica TOMIĆ

Tomislav Šojat drznuo se i zapucati na ljude / Snimio Ivica TOMIĆ

Vriska koja se prolomila Korzom privukla je pažnju sugrađana koji su jednog razbojnika  uspjeli zadržati do dolaska policije dok se drugi dao u bijeg upotrijebivši pritom vatreno oružje u trenutku kada ga je jedan sugrađanin pokušao spriječiti u bijegu



RIJEKA Crikvenički policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad Žarkom Vidmarom(49) i Tomislavom Šojatom (40) zbog osnovane sumnje da su u kasnim večernjim satima u ponedjeljak izvršili razbojnički prepad oružjem nad dvije osobe.


Sumnjiče se da su u Novom Vinodolskom oko 22.10 sati u Ulici Korzo hrvatskih branitelja upali u zlatarnicu te uz prijetnju oružjem zatražili od dvije osobe vrijedne predmete, oteli im torbicu s novčanikom, raznim nakitom i ostalim vrijednim predmetima.


Vriska koja se prolomila Korzom privukla je pažnju sugrađana koji su jednog razbojnika  uspjeli zadržati do dolaska policije dok se drugi dao u bijeg upotrijebivši pritom vatreno oružje u trenutku kada ga je jedan sugrađanin pokušao spriječiti u bijegu.




Riječ je o drugooptuženom Šojatu koji je uspio pobjeći automobilom ali ne zadugo, djelatnici ličko -senjske Policijske uprave, senjske policijske postaje brzo su ušle u trag Šojatu i priveli ga nazad u crikveničku Policijsku postaju.


S kaznenom prijavom dvojac je tijekom jučerašnjeg dana ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu, a potom su uz prijedlog tužitelja da im se odredi istražni zatvor prepraćeni sucu istrage Županijskog suda Dušku Tišmi koji je prijedlog tužitelja i prihvatio.


Protiv prvoosumnjičenog Vidmara istražni zatvor je određen zbog opasnosti od bijega, protiv obojice zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Šojatu  je istražni zatvor određen i zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.


Neslužbeno doznajemo da je prvoosumnjičeni Vidmar priznao kazneno djelo prilikom ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu. Šojat se tereti i za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, jer je upotrijebio vatreno oružje. Riječ je o višestruko osuđivanim osobama koje imaju podeblje policijske i pravosudne dosijee.