Nepravomoćna presuda

Frane Lučić, jedini koji je preživio kornatsku tragediju, izgubio spor protiv RH i Šibenika; mora platiti 251.640 kn sudskih troškova

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ / Arhiva NL

Snimio Denis LOVROVIĆ / Arhiva NL

U obrazloženju stoji da je temeljni razlog za odbijanje tužbenog zahtjeva promašena pasivna legitimacija



Jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije Frane Lučić u srijedu je doživio veliki šok kada je Općinski radni sud u Zagrebu nepravomoćnom presudom u cijelosti odbio njegov tužbeni zahtjev kojim traži višemilijunsku odštetu od Republike Hrvatske i Grada Šibenika.


Frane Lučić je početkom 2009. godine poveo radni spor protiv Republike Hrvatske i Grada Šibenika za pretrpljenu materijalnu i nematerijalnu štetu, te je tražio odštetu.


No, u srijedu je sutkinja Općinskog radnog suda u Zagrebu Ida Vrančić objavila da je u cijelosti odbijen njegov tužbeni zahtjev, te da Frane Lučić mora platiti 251.640 kuna sudskih troškova.




U obrazloženju presude stoji da je temeljni razlog za odbijanje tužbenog zahtjeva promašena pasivna legitimacija, odnosno da za štetu koju je pretrpio nisu odgovorne Republika Hrvatska i Grad Šibenik.


Kornatska tragedija dogodila se 30. kolovoza 2007. godine i u njoj je poginulo 12 vatrogasaca, a jedini preživjeli je Frane Lučić.