Uhvaćen

FAST tim Hrvatska: U Zagrebu uhićen talijanski mafijaš, dilao je heroin i kokain

Portal Novilist.hr

FOTO MUP

FOTO MUP

Tijekom 2018. godine policijski službenici za ciljane potrage Ravnateljstva policije locirali su i uhitili 24 osobe s liste najtraženijih bjegunaca u Europi



ZAGREB Policijski službenici za ciljane potrage iz Ravnateljstva policije (FAST tim Hrvatska) uhitili su u Zagrebu, u ponedjeljak, 31. prosinca 2018. godine talijanskog državljanina (1946.), a temeljem europskog uhidbenog naloga Republike Italije.


Republika Italija izdala je europski uhidbeni nalog s ciljem uhićenja i predaje osobe Republici Italiji, a radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od 10 godina zbog kaznenih djela „Kriminalna organizacija“ i „Trgovanje opojnim drogama“.


Prilikom uhićenja, kod osobe su pronađeni krivotvoreni dokumenti s lažnim identitetom, priopćio je MUP.




Uhićenik je u Republici Italiji osuđen kao pripadnik kriminalne organizacije te zbog činjenice kako je s drugim supočiniteljima s kojima se udružio radi počinjenja kaznenih djela, protupravno kupovao, prevozio, posjedovao, nudio/davao, prodavao i distribuirao velike količine heroina i kokaina.



Osoba je predana pritvorskom nadzorniku, a odgovarajuća pismena policija je predala nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici radi daljnje procedure.


Tijekom 2018. godine policijski službenici za ciljane potrage Ravnateljstva policije locirali su i uhitili 24 osobe s liste najtraženijih bjegunaca u Europi, pa i šire, dok je Služba za međunarodnu policijsku suradnju temeljem realizacije europskog uhidbenog naloga predala drugim državama članicama Europske unije više od 80 traženih osoba, kažu u MUP-u.