Samoubojstvo

EKSPLOZIJA U SPLITU Muškarac se raznio bombom na plaži Kaštelet

Hina



NOVO 22.00  Muškarac koji je u utorak navečer na plaži Kaštelet prijetio da će izvršiti samoubojstvo aktiviranjem bombe, smrtno je stradao u eksploziji koja je odjeknula u 19.40 sati, potvrdila je splitska policija. 


»Unatoč velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, nažalost 54-godišnjak je počinio samoubojstvo aktiviranjem eksplozivne naprave. U cjelokupno postupanje bili su uključeni policijski službenici koji su nakon zaprimljene dojave ostvarili prvi kontakt, kao i načelnik Policijske postaje. Uključen je i policijski pregovarač te sve osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namjere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu. Osim njega, nitko drugi nije ozlijeđen, a policija osigurava mjesto događaja, obavlja se očevid i utvrđuju sve okolnosti ovog dogadjaja, o kojem je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo«, izvijestili su večeras iz splitske policije.


Na mjestu događaja se i dalje nalazi policija, kao i djelatnici Protueksplozijske zaštite koji su pregledali automobil u kojem je muškarac aktivirao eksplozivnu napravu.




Taj je muškarac sam pozvao policiju u 17,30 sati, predstavio se, obavijestio ih gdje se nalazi i rekao da namjerava aktivirati bombu i ubiti se, ali da pritom ne želi nikome nauditi.


Policija je odmah sve blokirala i zabranila prolaz tim dijelom grada. Iako su sa suicidalnim muškarcem dugo razgovarali policijski pregovarači ništa nije uspjelo promjeniti njegovu odluku da se ubije. Neslužbeno se doznaje kako je u pregovorima sudjelovala i njegova supruga.Osim temeljne i specijalne policije na terenu su bile i ekipe Hitne pomoći, te vatrogasci.

NOVO 20.15 Odjeknule su eksplozije, što je i potvrdila policija koja obavlja protueksplozijski pregled, a neki mediji nagađaju da je muškarac uspio u naumu da počini suicid.


——————-


Na splitskoj plaži Kaštelet muškarac prijeti da će se raznijeti bombom.


Policija je evakuirala područje i ogradila ga, a pregovarač Specijalne policije pokušava odgovoriti muškarca koji zasad nije iznio neke zahtjeve.


Do akcije policije došlo je nakon što je muškarac nazvao policiju te im kazao da ima bombu kojoj je izvadio osigurač te zatražio da policajci sklone ljude da netko ne strada.