Traže se lopovi

EKSPLOZIJA U ROVINJU Lopovi digli u zrak bankomat, dijelovi trgovine letjeli po 30 metara

Mateo Sardelin

Foto Mateo Sardelin

Foto Mateo Sardelin

Od siline eksplozije bankomat je u potpunosti uništen, kao i trgovina u sklopu koje je bio bankomat, te su oštećena dva automobila koji su bili parkirani s druge strane ceste



U noći s nedjelje na ponedjeljak oko 1.30 sati, dignut je u zrak bankomat Zagrebačke banke u sklopu Konzumove trgovine u ulici Matije Vlačića Ilirika u kvartu Borik u Rovinju.


Ružno vrijeme, kiša, vjetar i grmljavina išli su na ruku počiniteljima. Od siline eksplozije bankomat je u potpunosti uništen, kao i trgovina u sklopu koje je bio bankomat, te su oštećena dva automobila koji su bili parkirani s druge strane ceste. Policija je iznijela podatak da nepoznati počinitelji ovoga puta nisu uspjeli odnijeti novac iz bankomata.


Ovaj kao i prethodni bankomati dignuti su u zrak po već uobičajenoj metodi, bušenjem bankomata i guranjem cijevi unutra te puštanjem smjese plinova i potom detonacija pomoću elektrošokera ili nečeg sličnog.




U ovom slučaju je očito smjesa plina bila prevelika, jer je od siline eksplozije gornji dio bankomata totalno raznesen, a trgovina je pretrpjela velika oštećenja.


Koliko je eksplozija bila snažna, najbolje svjedoče dijelovi iz trgovine koji su se razletjeli naokolo u krugu 30-ak metara i dva oštećena vozila preko puta ceste.


Policija je tijekom noći obavila očevid te je izvijestila da u događaju nitko nije stradao, i da intenzivno tragaju za nepoznatim počiniteljem.