Pljačka banke u Motovunu

Dvojica maskiranih “odradili banku”: S pištoljem prislonjenim na glavu uplašena cura nije imala izbora

Marica Košta

snimila M. Košta

snimila M. Košta

 U poslovnici su u vrijeme upada razbojnika bili službenica i zaštitar. Maskirani muškarac naoružan pištoljem prišao je službenici, prislonio joj oružje uz glavu i zahtijevao od nje da otvori trezor i preda mu novac. Za to vrijeme, dok je on pljačkao, ispred banke ga je na motociklu čekao drugi muškarac s kacigom na glavi.



MOTOVUN – Istarska policija traga za dvojicom nepoznatih muškaraca koji su jučer ujutro u Motovunu opljačkali poslovnicu Istarske kreditne banke Umag. Policiji je u 8.15 sati javljeno da su dva počinitelja, uz prijetnju vatrenim oružjem, u banci u Motovunu otuđili novac, nakon čega su se udaljili u nepoznatom smjeru. Zasad nitko ne otkriva koliko je novca ukradeno iz banke.


Ispred poslovnice IKB-a Umag u Motovunu jučer smo nakon dovršenog očevida policije naišli na zaštitara dok je u poslovnici bio direktor pazinske poslovnice u čijoj je ingerenciji i ova motovunska. Potonji nam nije dozvolio da snimimo unutrašnjost banke, gdje su po podu bili vidljivi tragovi obavljenog očevida, nije ni želio davati bilo kakve izjave. Žrtva pljačkaša i zaštitar su u vrijeme našeg boravaka u Motovunu još bili u policiji, ne bi li svojim izjavama pomogli u pronalasku počinitelja.


Maskirani muškarci


U razgovoru s mještanima Motovuna doznali smo da su pljačku »odradila« dvojica maskiranih muškaraca koja su pobjegla na motociklu. Bilo je to koju minutu prije 8.15 sati, nedugo nakon otvaranja poslovnice i nedugo nakon što je prvi klijent otišao iz banke. U poslovnici su u vrijeme upada razbojnika bili službenica i zaštitar. Maskirani muškarac naoružan pištoljem prišao je službenici, prislonio joj oružje uz glavu i zahtijevao od nje da otvori trezor i preda mu novac. Za to vrijeme, dok je on pljačkao, ispred banke ga je na motociklu čekao drugi muškarac s kacigom na glavi.




– S pištoljem prislonjenim uz glavu uplašena cura nije imala izbora pa je razbojniku predala novac iz trezora, što bi drugo mogla učiniti u toj situaciji – priča nam jedna mještanka Motovuna koja nije vidjela pljačkaše. No u Motovunu su svi s kojima smo razgovarali sigurni u to da su pljačkaši pobjegli motociklom.


Bijeg motociklom


U obližnjoj trgovini prodavačica nam je kazala da ni ona ni kolegica nisu ništa vidjele, no da su i one čule da se priča da su pljačkaši pobjegli na motociklu.


Jedna sugovornica kazala nam je pak da je muškarac koji je opljačkao novac iz banke po izlasku preskočio ogradu koja se nalazi ispred poslovnice pa sjeo na motocikl iza vozača.


– Nakon toga su brzo pobjegli, ali nitko nije vidio gdje – kaže nam ona.


Također doznajemo da u banci postoji kamera videonadzora koja bi mogla pomoći u pronalaženju pljačkaša koji su svojim činom jučer rano ujutro uznemirili mještane Motovuna.