Dvoje Slovenaca, majka i sin, uhićeni u Ozlju zbog proizvodnje i prometa drogama

Hina

Policija je uhitila majku i sina, 58-godišnju Slovenku i 22-godišnjeg Slovenca, kod kojih je našla i zaplijenila laboratorij za proizvodnju kanabisa, biljke u rastu i suhu biljnu tvar



KARLOVAC Policija Ozlja u utorak je na granici Hrvatske i Slovenije uhitila majku i sina, 58-godišnju Slovenku i 22-godišnjeg Slovenca, kod kojih je našla i zaplijenila laboratorij za proizvodnju kanabisa, biljke u rastu i suhu biljnu tvar.


Dvoje Slovenaca uhićeni su, a tijekom dana, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, bit će odvedeni na saslušanje na karlovačko Općinsko državno odvjetništvo, izvijestili su u srijedu na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi u Karlovcu.


Zamjenik načelnika Policijske uprave Darko Bratić istaknuo je da su na mjestu gdje se i ne bi očekivalo pronašli laboratorij za uzgoj indijske konoplje sa sustavom za osvjetljavanje i kontrolu temperature odnosno s mogućnostima za proizvodnju droge s visokim udjelom psihoaktivne tvari. Taj će pronalazak, naglasio je, vjerojatno spriječiti daljnji upliv kriminaliteta u taj inače mirni prostor.




Prema riječima načelnika Policijske postaje Ozalj Ladislava Planinca, policija je pretražila kuću u Ozlju u vlasništvu 58-godišnje slovenske državljanke u kojoj boravi njezin sin, 22-godišnji slovenski državljanin i pronašli opremu, stabljike u rastu od četiri do 25 centimetara te 16 vrećica 839 grama najvjerojatnije droge cannabis marihuana.


Jurčević Željko, pomoćnik načelnika PO Ozalj za kriminalitet, rekao je da je mjesečna potrošnja struje u tom dobro izoliranom prostoru na tridesetak četvornih metara dosezala od pet do šest tisuća kuna što je također ukazalo da je roba bila uzgajana za ilegalno tržište, najvjerojatnije za izvoz u Sloveniju i dalje.