Izdao ih nesuđeni plaćeni ubojica

Dvije mlade Porečanke naručile ubojstvo muškarca iz Rovinja

Portal Novilist.hr

Jedna od njih prijavljena je i za prijetnje smrću 28-godišnjaku, kojem su nudile novac za ubojstvo, jer je odbio biti plaćeni ubojica. Polovinom studenoga prijavio je slučaj policiji



Dvije mlade žene iz Poreča ponudile su nekoliko stotina tisuća kuna svom 28-godišnjem sugrađaninu za ubojstvo muškarca iz Rovinja. Dogodilo se to još u listopadu, otkriva istarska policija. 


Riječ je o dvjema 28-godišnjakinjama koje su uhićene prije nego su uspjele ostvariti svoj naum. S kaznenom prijavom za poticanje na teško ubojstvo u utorak navečer predane su pritvorskom nadzorniku PU Istarske, a danas im je sudac istrage Županijskog  suda u Puli odredio mjesec dana istražnog zatvora.


Osim toga jedna od njih prijavljena je i za prijetnje smrću 28-godišnjaku, kojem su nudile novac za ubojstvo, jer je odbio biti plaćeni ubojica. Kad je shvatio da žene ne odustaju sredinom prošlog mjeseca prijavio je slučaj policiji. 




Muškarac čiju su likvidaciju bile spremne platiti je 42-godišnjak iz Rovinja, no u kakvoj su vezi bile s njim i što im je bio motiv za ubojstvo nije poznato.


Prema pisanju Večernjeg lista, nagađa se da slučaj ima veze s prostitucijom i neraščišćenim računima.