Presuda Svenu Rončeviću

Dvije godine zatvora za napad nožem ispred opatijske škole

Šarlota Brnčić

Sven Rončević, Foto: I. TOMIĆ

Sven Rončević, Foto: I. TOMIĆ

U zatvorsku kaznu uračunava mu se vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru u trajanju od nekoliko mjeseci, a nakon što je čuo da je kriv za pokušaj ubojstva, Rončević je uzviknuo kako on nikoga nije htio ubiti



RIJEKA Vijeće kojim je predsjedao sudac Saša Cvijetić oglasilo je krivim 19-godišnjeg Svena Rončevića iz Opatije za pokušaj ubojstva nožem 16-godišnjeg učenika Hotelijersko-turističke škole u Opatiji 5. rujna prošle godine te mu izreklo kaznu od dvije godine maloljetničkog zatvora.


U zatvorsku kaznu uračunava mu se vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru u trajanju od nekoliko mjeseci, a nakon što je čuo da je kriv za pokušaj ubojstva, Rončević je uzviknuo kako on nikoga nije htio ubiti. To je tvrdio i tijekom čitavog suđenja izražavajući kajanje zbog toga što se dogodilo.


U obrazloženju takve osuđujuće presude sudac Cvijetić kazao je Rončeviću da je počinio kazneno djelo za koje ga se teretilo, a što je potkrijepljeno izjavama brojnih saslušanih svjedoka i nalazima vještaka.




– Nedvojbeno ste mahali nožem i ozlijedili ga. Nedvojbeno je da ste izgovarali riječi da ćete ga ubiti te ga zarezali. Djelomice ste mijenjali iskaz, a s obzirom na stav suda i tužiteljstva dobili ste priliku da ne idete u redovni zatvor već u maloljetnički.


Sud je prilikom izricanja kazne cijenio vašu mlađu dob, dosadašnju neosuđivanost, držanje pred sudom te smatrao da treba izreći maloljetnički zatvor, obrazložio je sudac Cvijetić.