Završeno suđenje za slučaj ubojstva creskog studenta

Dušan Cupać nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva Aleksandra Abramova

Šarlota Brnčić

Dario Savić i Dario Cupać proglašeni su krivima za nepružanje pomoći 



RIJEKA Dušan Cupać proglašen je danas krivim za ubojstvo creskog studenta Aleksandra Abramova i nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora. 


Dario Savić i Dario Cupać proglašeni su krivima za nepružanje pomoći Aleksandru Abramovu.


Dario Savić osuđen je na tri mjeseca zatvora,a  Dario Cupać na pet mjeseci zatvora. 




S obzirom da su Dario Savić i Dario Cupać proveli šest mjeseci u pritvoru, neće morati na izdržavanje kazne, a njihovi branitelji najavili su da će se žaliti na osuđujuću presudu.


Prvooptuženom Dušanu Cupaću sudilo se u odsutnosti jer je nedugo nakon krvavog čina pobjegao u Srbiju, gdje se i dalje nalazi te će pravomoćnost presude dočekati na slobodi. U obrazloženju presude sudac Cvijetić rekao je kako je sud temeljem dokaza zaključio da je Dušan Cupać počinio ubojstvo, a na to upućuju i iskazi drugo i treće optuženih, kao i vještački nalaz iz kojeg je vidljivo kojim je intenzitetom Abramovu zadao ozljede.


Vijeće je također smatralo da je Dario Savić, iako je brzo nakon događaja nazvao hitnu, bio svjestan situacije, a Abramovu nije pružio pomoć. Za Darija Cupaća da zapravo nije ništa niti učinio po pitanju pružanja pomoći.


Dario Savić i Dario Cupać na navode optužnice bili su se izjasnili kako se ne smatraju krivima te na suđenju nisu iznosili obranu. U prethodno danim iskazima, negirali su da su sudjelovali u tučnjavi i branili se da su cijelo vrijeme odvlačili Dušana od Aleksandra, govoreći mu da prestane i »pusti dečka na miru«. U prilog njihovoj obrani išao je i zapis s mobitela, dva telefonska poziva upućena Hitnoj pomoći.


Aleksandar Abramov (23) ubijen je 4. prosinca 2009. godine na Trgu svete Barbare u centru Rijeke.