Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
16. siječnja 2019.
Razotkrivena banda

Dolijali dileri s Korčule: Marihuanu besplatno davali djeci

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva
Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 1. lipanj 2017. u 12:32 2017-06-01T12:32:12+02:00

Istragom je utvrđeno i da je spomenuti 26-godišnjak dio marihuane besplatno dao maloljetniku koji je »travu« dalje preprodavao ili je besplatno davao na uživanje većem broju učenika škole koju i sam pohađa. Policija je i kod njega pronašla i oduzela mu manju količinu te droge

KORČULA Korčulanska policija pritvorila je 26-godišnjaka i 23-godišnjakinju zbog sumnje da su na tom otoku proizvodili i prodavali marihuanu te je besplatno nudili maloljetnicima (učenicima), a zbog čega su kazneno prijavljeni i 19-godišnjak te jedan maloljetnik.
 

Dubrovačko-neretvanska policija u četvrtak je izvijestila da je višemjesečna istraga korčulanske policije rezultirala kaznenim prijavljivanjem četiri osobe, sve zbog kaznenih djela vezanih uz droge.

 Muškarac (26) i žena (23) osumnjičeni su da su sadili indijsku konoplju i od nje proizvodili marihuanu, koju su potom prodavali.

 Temeljem naloga dubrovačkog Županijskog suda, policija je u srijedu na području Vela Luke i Čare pretražila dvije kuće koje osumnjičeni koriste, gdje je pronašla i oduzela više od tri kilograma marihuane i dvije drobilice. Na području Vela Luke pronađena je i njihova plantaža indijske konoplje, na kojoj je bilo zasađeno 12 stabljika visine od 60 do 110 centimetara.

 Istragom je utvrđeno i da je spomenuti 26-godišnjak dio marihuane besplatno dao maloljetniku koji je »travu« dalje preprodavao ili je besplatno davao na uživanje većem broju učenika škole koju i sam pohađa. Policija je i kod njega pronašla i oduzela mu manju količinu te droge.

 Policija je utvrdila i da je jedan 19-godišnjak u zadnjih mjesec dana tom i drugim maloljetnicima besplatno davao marihuanu, koji su oni uživali u njegovu vozilu. Kod njega je policija pronašla tri zasađene stabljike indijske konoplje, visine od 23 do 75 centimetara.

 Zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanje trošenja droga, policija je kazneno prijavila maloljetnika, 19-godišnjaka i 26-godišnjaka, dok je 23-godišnjakinja kazneno prijavljena zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

 Dvojac u dobi od 23 i 26 godina je uz kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok su ostali kazneno prijavljeni u redovnom postupku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka